avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 726 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna!!!
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna!!!

Lucrez intr-o institutie de stat, concediul il am programat in 3 transe(februarie, august, noiembrie), pot sa imi iau o zi sau doua zile de concediu de odihna cand nu am programare? Am fost informati ca nu ne mai putem lua concediu daca nu suntem planificati, doar medical sau fara plata.Este legal sa iau concediu fara plata? Concediu medical nu am cum, pt ca medicul nu imi da, decat daca sunt bolnava, iar eu mai 10 zile din concediu meu de odihna neefectuat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:17, 22 Aprilie 2017
In unele institutii publice, se poate lua o zi sau doua zile de concediu de odihna cand nu exista programare in acea perioada.

Probabil ca la nivelul angajatorului dvs., se respecta programarile fara a se face vreo derogare, decat in conditiile legii.

Pentru rezolvarea unor situaţii personale salariaţii au dreptul la concedii fără plată. (art.153 alin.1 C.mun.)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna functionar public DS_13 DS_13 Primarul poate hotari ca efectuarea concediului de odihna a salariatului sa fie facuta in doua transe, efectuarea celei de-a doua transe fiind LA DISPOZITIA ... (vezi toată discuția)
Planificare concediu de odihna AlexandraLevi AlexandraLevi Buna ziua, In ceea ce priveste planificarea concediului de odihna, in cazul in care salariatul mai are cateva zile restante aferente anului 2011, cum ar ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna planificat in iunie, perioada in care am fost ... alexandru andra alexandru andra Concediu de odihna planificat in iunie, perioada in care am fost in suspendarea raportului de serviciu, dar revin acum spre sfarsitului iulie si vreau concediu ... (vezi toată discuția)