avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 777 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Plangere impotriva unui politist
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Plangere impotriva unui politist

Buna ziua. Am fost acuzat de o infractiune destul de grava, pe nedrept printr-o plangere facuta de un individ. Cand am aflat despre acest lucru m-am dus la postul de politie si cerand lamuriri, politistul mi-a aruncat in fata ca` va avea el grija sa demonstreze ca sunt vinovat`. M-am trezit dupa vreo doua saptamani cu o perchezitie acasa, perchezitie care a fost extinsa si la sediul firmei mele cu toate ca nu se specifica acest lucru in mandat. Firma se afla in alta localitate la o distanta de 2 km. Ulterior am constatat ca persoana care mi-a facut plangerea stia despre perchezitia facuta si despre alte date din dosar cum ar fi ceea ce am vorbit cu politistul la post. La crima organizata, cand s-a facut perchezitia informatica au fost gasite pe un stik probele stranse de mine in favoarea mea ce constau in mesaje trimise de cel ce a facut plangerea. Acestea au fost date prin proces verbal politistului pt a le prezenta procurorului. A doua zi am primit mesaje de la cel care m-a acuzat prin care demonstra ca este la curent cu probele ce politistul trebuia sa le prezinte procurorului..
As dori sa stiu unde se incadreaza faptele politistului care este mana in mana cu cel care a facut plangerea. Abuz in serviciu, Divulgarea informaţiilor secrete de serviciu sau nepublice, incalcarea prezumtiei de nevinovatie, incalcarea art5 privind aflarea adevarului, incalcarea mandatului de perchezitie imobiliara.
Cel mai recent răspuns: mariangal , utilizator 14:34, 23 Aprilie 2017
Nu ați spus ce calitate aveți în cauza relatată. Cu privire la polițist - încadrarea făptuitorului se face în funcție de presupunerea rezonabilă, bănuială rezonabilă sau îndoială rezonabilă privind săvârșirea infracțiunii. Aceste aspecte trebuie să fie expuse în plângerea penală. Să aveți în vedere că există posibilitatea de a fi acuzat de inducerea în eroare a organelor judiciare - art. 268 Cod penal.
Din relatarea d-voastră ar putea fi divulgarea, fără drept, a unor informaţii care nu sunt destinate publicităţii, de către cel care le cunoaşte datorită atribuţiilor de serviciu, dacă prin aceasta sunt afectate interesele sau activitatea unei persoane, faptă prev. și ped. de art. 304 Cod pen. Însă singur este foarte greu de a dovedi această faptă. Este foarte posibil ca procurorul de caz să nu cunoască aceste aspecte, fapt pentru care (dacă considerați necesar) aduceți-i la cunoștință în scris, faptele organului de poliție.

Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Aprilie 2017
Daniela Gratiela, Alte profesii
Impotriva mea s-a facut plangerea. Din mandatul de perchezitie reiese ca s-a ibceput urmarirea penala impitriva mea,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cind poate politistu cere perchezitia ? cine este abilitat ? politistul sau procurorul de caz ? dorudoru dorudoru Intr-un caz de furt reclamat Dupa declaratia mea..Am indicat politistului unde sunt lucrurile furate ! Dupa o luna de zile mi-au fost aduse la politie o parte ... (vezi toată discuția)
Politist partas la acoperirea hotului- am cerut perchezitie la hot - politistul a instiintat hotul sa dispara cu lucrurile furate.. dorudoru dorudoru Mai acu 3 luni am reclamat unui post de politie de la tara ca un neam,,verisor mia luat impotriva vointei mele lucruri din casa. televizorul mi la luat ... (vezi toată discuția)
Denuntare calomnioasa ANDREI2002 ANDREI2002 PLangerea pentru denunt calomnios se depune impotriva persoanei care a depus plangerea sau impotriva persoanei juridice in numele crauia a actionat, sau ... (vezi toată discuția)