avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Divort si partaj, plata expert
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Divort si partaj, plata expert

Buna seara ..eu sunt divortata de 3 ani de zile si de atunci platesc singura rata la apartament ...Fostul sot a deschis proces de partaj ....din parata am devenit parata reclamanta ...Am platita taxa de timbru ...si celelalte taxe care mi s-au cuvenit ..iar cand am avut interogatoriul procesul s-a suspendat din cauza fostului sot ca nu a platit expertul contabil si evaluatorul....acum am facut recurs la proces ...se poate rezolva ceva cu recursul? va multumesc ...tin sa precizez ca procesul dureaza de 2 ani de zile ...
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 19:32, 24 Aprilie 2017
As spune sa solicitati instantei sa dispuna ca dvs sa achitati in totalitate aceasta expertiza, urmand ca aceasta cheltuiala sa fie avuta in vedere la pronuntarea pe fondul dosarului.

Va spun asta caci e si in interesul dvs sa solutionati aceasta cauza.
<Solutia pe scurt: În temeiul art. 242 din C.proc.civ. suspendă judecata cauzei pentru neîndeplinarea de către reclamantă a obligaţiilor stabilite de către instanţă. Cu drept de recurs pe toată durata suspendării judecăţii. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 07.02.2017.> asta a fost sentinta ...acum am facut recurs la suspendare

Din ceea ce scrie in minuta incheierii pare ca dv.nu ati platit, nu sotul. Suspendarea poate fi incetata prin indeplinirea obligatiilor partii in culpa. Deci, daca sotul nu si-a indeplinit obligatia, acesta trebuie sa o faca. Puteti sa o faceti dv., adica sa platiti in locul sotului, apoi sa faceti cerere de repunere a cauzei pe rol, mentionand ca ati platit pentru ca doriti solutionarea cauzei, dar suma respectiva sa fie pusa in sarcina sotului, la final.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)
Taxa de repunere pe rol proces de partaj Lylyca Lylyca In cazul unui proces de partaj inceput in 2005 in care sunt parata, nu stiu daca reclamantul a platit sau nu, taxa de timbru in functie de valoarea masei ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere de repunere pe rol dupa suspendare.recurs sau reiterearea cererii de repunere pe rol? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ca urmare a neprezentarii partilor in instanta s-a dispus suspendarea. S-a formulat cerere de repunere pe rol si partile iarasi nu s-au prezentat, instanta ... (vezi toată discuția)