avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 379 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Suspendare cauza pentru lipsa partilor. Recurs sau ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Suspendare cauza pentru lipsa partilor. Recurs sau cerere de repunere pe rol a cauzei?

Buna seara.
Am urmatoarea problema. In cadrul unui proces avand ca obiect actiune in raspundere contractuala-pretentii, firma la care lucrez, in calitate de creditor, a formulat aceasta cerere platind o taxa de timbru de 2000 lei.
La termenul de judecata din 03.02.2020, s-a dispus amanarea pronuntarii pentru 11.02.2020, cand s-a suspendat cauza ca urmare a lipsei partilor si nedepunerea unui inscris pentru judecarea in lipsa.
Intrebarea mea este ce varianta sa aleg dintre urmatoarele:
1. recurs importriva incheierii de suspendare.
2. cerere de repunere pe rol a cauzei cu 50% plata taxa timbru.

Mentionez ca am omis sa scriu ca solicit judecarea in lipsa si din aceasta cauza am ajuns in aceasta situatie.

Daca formulez recurs impotriva incheierii de suspendare si se respinge. Pot apoi sa formulez cerere de repunere pe rol a cauzei ?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 11 Februarie 2020
diana27ro, utilizator
Cel mai recent răspuns: Claudia-Elena Mardare , Avocat 11:28, 12 Februarie 2020
Repunere pe rol. Taxa e aceeași în ambele situații, dar soluția corectă și economică din punct de vedere a timpului este repunerea pe rol.
Repunere pe rol.
Multumesc. Dosarul s-a judecat la Judecatorie. Cererea de repunere pe rol se inregistreaza tot la judecatorie ? Sau trebuie depusa la Tribunal ? Ma gandeam ca si recursul este o solutie avand in vedere ca instantele au fost in greva si as avea o motivatie pentru care nu m-am prezentat.
Formulati o cerere de repunere pe rol.

Taxa de timbru este stabilită în cuantum de 50% din taxa judiciara de timbru, pentru cererea sau acţiunea, a cărei judecare a fost suspendată, din culpa părţilor, în conformitate cu art. 9 lit.g) din O.U.G. nr. 80/2013.
Cererea de repunere pe rol o depuneți la judecătorie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suspendare cu recurs pe toata perioada Bbosap Bbosap Buna ziua. Desi in cererea de judecata a fost explicit mentionat \"solicit judecarea cauzei in lipsa ...\", prima instanta a venit cu solutia \"In ... (vezi toată discuția)
Suspendă judecarea cererii. cu recurs pe toată durata suspendării catalin_c8747 catalin_c8747 Am primit aceasta decizie intr-un dosar pentru ca nu am furnizat Instantei toate actele cerute de aceasta. Pentru redeschiderea cauzei cum trebuie sa procedez, ... (vezi toată discuția)
Suspenda judecatii in cauzele de divort in temeiul art.242(1)punct .2 cod procedura civila catalina.p catalina.p "Suspenda judecata cauzei in temeiul dispozitiilor art.242(1)punct .2 Cod procedura civila, deoarece nici una din parti nu s-a prezentat la strigarea ... (vezi toată discuția)