avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1095 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Daca un angajat din sistemul bugetar intra in concediu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Daca un angajat din sistemul bugetar intra in concediu de crestere a copilului pana la 2 ani nu se poate angaja pe perioada determinata o alta persoana?

Buna seara
Sunt din Constanta si lucrez in contabilitate la o institutie de invatamant, deci bugetari. Colega mea a intrat in concediu de crestere a copilului de pana la 2 ani, iar institutia nu vrea sa angajeze pe perioada determinata in locul ei pe motiv ca nu are bani si deci nu poate plati un nou angajat. (mentionez ca s-au mai facut angajari pe alte posturi in cazuri asemanatoare in institutie)
Ma puteti lamuri in aceasta problema?
Multumesc. Brindusa
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:35, 19 Septembrie 2009
Faptul ca nu este angajata o alta persoana pe durata determinata va afecteaza in vreun fel munca? Ati preluat si din activitatea colegei?B-)
Nu este obligatorie angajarea unei alte persoane pe postul detinut de catre o persoana care a intrat in CIC.
Legea prevede doar posibilitatea de a se angaja si nu obligativitatea angajarii.
Da ma afecteaza pentru ca munca este la dublu, iar salariul la fel.
Solicitati conducerii institutiei unde lucrati acordarea unui spor pentru cumul de functii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot avea doua locuri de munca in sistemul bugetar? radu_antonescu radu_antonescu Sunt angajat al unei institutii bugetare. Intentionez sa ma inscriu la un concurs pentru ocuparea unei pozitii (titular) in invatamantul superior de stat. In ... (vezi toată discuția)
Legea salarizarii-sarcini de serviciu suplimentare sch sch Am preluat in totalitate sarcinile de serviciu a doi colegi(unul pensionat si altul mutat). Lucrez in sist bugetar , nu se fac angajari. Volumul de munca ... (vezi toată discuția)
Concediu fara plata mihaela_999 mihaela_999 Sunt salariata intr-o institutie de stat si doresc sa stiu care sunt modalitatile de plata in conditiile in care muncesc suplimentar in locul unei colege ... (vezi toată discuția)