avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitor, parte intr-un proces civil (introdus ca ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitor, parte intr-un proces civil (introdus ca mostenitor)

Ce se intimpla cind un mostenitor introdus ca mostenitor intr-un proces civil, renunta la mostenire prin notariat. Mai are acesta calitatea de parte in proces?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 14:30, 24 Aprilie 2017
Nu va mai avea calitate de mostenitor si nu va mai fi nici parte in proces.
Se poate insa intampla sa se dovedeasca ca a acceptat mostenirea anterior si sa ramana parte.
Depinde cum se judeca fiecare...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Neacceptarea calitãþii de mostenitor ºi excepþia lipsei calitãþii procesuale pasive alertbrain alertbrain Sunt citat intr-un proces civil in calitate de parat intr-un proces cu asociatia de proprietari ptr datorii ale mamei mele defuncte, eu fiind unicul ei fiu ... (vezi toată discuția)
Declaratia autentica de neacceptare a succesiunii=renuntare? csac4135 csac4135 intrebare importanta o succesiune dupa un defunct. decedat in 1967: 4 copii. Pentru ca sa fie singurul mostenitor, notarul a redactat clientului niste ... (vezi toată discuția)
Calitate procesuala de mostenitor c51888 c51888 Am introdus o actiune in revendicare pentru niste pietre pretioase confiscate tatalui clientului in anii 60 in baza Decretului 210/1960. BNR nu se opune dar ... (vezi toată discuția)