Buna ziua.am demisionat de o luna de zile si din 1700 ron cat trebuia sa-mi dea pe trei salarii nu am primit decat 1100 luati pe bucati.in ultima perioada am zis sa fiu om bun si sa-l inteleg, poate ca omul nu avea banii(desi asta nu ar fi trebui sa ma intereseze).El trebuia sa si achite obligatiile.ideea este ca am fost la ITM si mi s-a spus ca as putea sa incep cu o reclamatie,insemnand ca ar avea parte de un control general sau ceva de genu,dar asta nu va garanta ca imi voi primi restul banilor.Multi mi-au spus sa fac o reclamatie si la politie, dar din cate mi-au zis ei nu stiu daca as avea siguranta ca s-ar rezolva, iar altcineva mi-a spus ca as putea sa-l chem in instanta deoarece este un litigiu de munca si eu nu as avea nimic de plata, si doar instanta l-ar putea obliga sa-mi plateasca restul datoriei si cica as mai putea cere si o despagubire morala=D>. Nu stiu ce sa fac.Ce-mi recomandati?sa-mi iau gandul de la bani?Motivul demisiei mele a fost faptul ca nu mi-a platit nici un salariu de la data angajarii(4 mai.2009).Astept un rasp.Va multumesc anticipat
Se incepe cu o reclamatie la ITM, politia nu are treaba in aceasta speta, deoarece tine de contencios administrativ. Inspectorii ITM vin in cel mult o saptamana in control de la data depunerii. Daca nici dupa acest control nu va restituie banii desi, parerea mea este nu cred ca ar face-o, numai prin instanta veti reusi si va asigur ca o sa castigati
O actiune la tribunal, pe dreptul muncii (sunteti scutita de taxa de timbru si timbru judiciar - sarcina probei revine angajatorului), este cea mai sigura cale pentru a va recupera banii garantat, asa ca nu mai pierdeti timpul...succes! =D>
Va multumesc pt raspuns...am vb cu el si a ramas ca maine imi da banii...sunt f curioasa daca se va rezolva maine, daca nu,stiu pasii pe care trebuie sa-i urmez.Multumesc mult inca o data:))