avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Asociat / Fondator al unei firme - calitate de angajat?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Asociat / Fondator al unei firme - calitate de angajat?

Buna ziua, doresc sa infiintez o firma srld. Eu cu sotul am fi asociati, o persoana angajata ar fi administrator, plus un personal de inca 3-4 angajati. Eu cu sotul, ce calitate putem avea astfel incat sa avem salariu, sa avem contributiile la stat in regula (ca si persoane fizice)?
Cel mai recent răspuns: oanamya , utilizator 22:09, 27 Aprilie 2017
Puteti avea calitatea de salariat prin incheierea unor c.i.m. cu timp partial sau cu norma intreaga.
Care ar fi obiectul de activitate al firmei?
gradinita
Eu sunt in concediu de crestere a copilului pana la in mai 2018 (data la care implineste copilul 2 ani). Ca fondator al societatii sau asociat, mai beneficiez de indemnizatie? Se considera ca m-am intors in campul muncii?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent de insertie crestere copil mikiii mikiii Buna ziua, Momentan sunt in concediu de crestere copilde 1 an si 8 luni. Am unele nelamuriri in legatura cu stimulentul de insertie si reintoarcerea la ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil - intrebari BogdanH BogdanH Buna seara, In prezent sunt angajat cu norma intreaga la o companie. Ma gandesc de mult timp sa intru in concediu de crestere copil pentru a incerca o ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie de crestere a copilului Elis91 Elis91 Buna seara, sunt o graviduta care urmeaza sa nasca in a doua jumatate a lunii iunie 2019 si ma aflu intr-o situatie nu prea placuta, mentionez ca in momentul ... (vezi toată discuția)