avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela minor

Buna ziua.Am 2 copii.Cel mare de 16 ani,cu handicap grav,la care sunt si tutore prin instanta,iar cel mic de 13 ani.De câteva luni,sunt văduva.Am o sora,necăsătorită și fără copii,care prin natura serviciului și posibilităților financiare ,se deplasează des peste granițele tarii și ar vrea să îl duca uneori și pe fiul meu cel mic cu ea.Ce modalități legale sunt pentru a putea sa-l ia peste graniță ,fara a merge de fiecare dată la notar pentru împuternicire,adică să aibă dreptul de însoțire fara a-mi mai da și eu acordul de fiecare data.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: nykollegeo , utilizator 21:39, 24 Aprilie 2017
Acum puteţi semna acordul la notar pentru 3 ani,fără a specifica traseul şi durata deplasării.
Ar trebui să faceţi o acţiune în instanţă, prin care să cereţi recunoaşterea autoritatăţii părinteaşti unice, în conformitate cu art. 507 Cod Civil, pentru evitarea complicaţiilor viitoare.
Buna ziua,
Dati acordul pentru 3 ani si gata.
Acordul dumneavoastra trebuie insotit de copie de pe certificatul de deces al tatalui.
Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Familiar-acordul tatalui in ce priveste minorul larisa1986 larisa1986 buna ziua.am un baiat de 5 ani nascut in italia si cu certificat de nastere rominesc copilul este trecut pe numele tatalui noi find necasatoriti el la ... (vezi toată discuția)
Trecere granita minor neinsotit horia85 horia85 Buna seara, Cu speranta ca am postat intrebarea in forumul potrivit, voi incepe prin a mentiona ca peroana in cauza sunt eu. (minor, 17 ani ... (vezi toată discuția)
Tutore persoana cu handicap antoanela35 antoanela35 Buna ziua.Am sora de 47 ani cu debilittate mintala accentuata grad de handicap accentuat (pensionata) .Mama a murit si sora mea sta cu tata ci cu fratele meu ... (vezi toată discuția)