avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O singură dorință, greu de îndeplinit!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O singură dorință, greu de îndeplinit!

Mă numesc Gabriela, am 18 ani, încă sunt la liceu. Știu, pentru unele persoane pare un gest "necugetat" sau că hormonii sunt cei de vină. Deci, da, acea dorință despre care este vorba în titlu, este că îmi doresc să plec de acasă. Ok, este prea mult spus o dorință, dar sunt hotărâtă. Din cauza unor certuri repetat cu mama, cu care nu reușesc să mă înțeleg nicicum, încă de la o vârstă fragedă. La o ceartă, mama îmi spune "Bun, dacă vrei să pleci, pleacă, nu te oprește nimeni." și "Dacă stai aici și muncești în același timp, îți plătești naveta, abonamentul de la telefon, curent, apă, ulei, zahar, mâncare, tot ce consumi." Am o relație, cu un băiat de 21 de ani. Nu mare diferență. Ne înțelegem. M-am gândit, ca înainte să plec, să merg la poliție, să spun ceea ce vreau să fac, să le urmez sfaturile și să știu ce am de făcut. Vreau să le fac pe toate "Ca la carte." Fără ceartă, ură, fără poliție la ușă, etc. Deși cu ai mei, nu cred să o scot la capăt în sensul acesta, pentru că ei cred că dacă fac acest pas, voi rămâne însărcinată, nu mă voi descurca, voi renunța la liceu (ceea ce cred cu tărie că nu se va întâmpla) . Întrebarea mea este: Dacă aș pleca fără să lămuresc în sensul frumos cu ai mei părinți, aș fi expusă la sancționări sau probleme în ce privește poliția? Precizez că este strict alegerea mea.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:46, 25 Aprilie 2017
Mama are dreptate, daca vrei sa pleci, nu are cine te opri si nu e nevoie sa mergi la politie pentru ca esti majora. Bine, nici daca erai minora nu aveai de ce sa mergi.
Ce e drept, e ca trebuie sa te gandesti bine inainte de a pleca, pt ca parintii sau mama daca ea e singurul parinte, are libertatea de a nu te mai primi.
Daca nu muncesti si esti inca la scoala, ai dreptul la intretinere, ii poti cere pensie cat esti la studii , daca nu esti angajata, pana la maxim 26 de ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! am 17 ani, împliniți în februarie! sunt împreună ... GEO1103 GEO1103 Bună ziua! Am 17 ani,împliniți în februarie! Sunt împreună cu un băiat care are vârstă de 20 de ani;suntem împreună de 2 ani și 3 luni,stam ... (vezi toată discuția)
Am 16 ani și doresc să plec de acasă din pricina părinților Porima Anamaria Porima Anamaria Bună seara , am 16 și doresc să plec de acasă. De 6 ani încoace tata consumă mult alcool. În fiecare zi și noapte face scandal , certuri , adresează ... (vezi toată discuția)
Buna ziua - plecare de acasa inainte de majorat cristinaciolac cristinaciolac buna dimineata ma numesc cristina . vreau sa ma ajutati va rog frumos! am probleme in familie. eu nu am tata si stau cu mama si bunica. in casa bunici stau de ... (vezi toată discuția)