Ma intereseaza sa inchiriez o boxa la subsolul blocului in care locuiesc. Am vorbit cu administratia, mi-a spus ca e 10 lei pe luna , sa ma duc sa iau boxa. Eu vreau ca boxa sa o inchiriez cu acte, cu contract de inchiriere. Ce sa fac ? Ca ei o dau fara un contract de inchiriere care sa specifice perioada de inchiriere, chiria, etc, fara semnaturi si stampila. Eu nu accept fara acte legale , dar vreau o boxa.
Ce e de facut ?
din cate cunosc boxa se afla la subsol...iar subsolul este spatiu comun....nu este proprietatea administratorului sa poata sa v-o inchirieze cu acte...despre o taxa lunara pentru curatenia subsolului,femeia de serviciu...ma rog .. asta sa zicem ca nu ar fi atat de ilegala, dar un contract intre un proprietar inexistent in acte si d-vs. nu pare posibil d.p.d.v. legal.
Pentru analiza si eventual raspuns la obiect este necesar de facut cateva precizari
Subsolul tehnic al imobilelor de locuit in comun reprezinta parte comuna
Este necesar ca initiatorul topicului sa precizeze concret daca imobilul de locuit in comun -este prevazut cu boxe din proiect si constructie,sau daca spatiile delimitate si denumite boxe au fost executate de catre locatari pe parcursul existentei cladirii
Conform dispozitii in vigoare proprietarii nu au dreptul sa modifice destinatia si aspectul partii comune -fara acordul asociatiei de proprietari
Pentru inchirierea partii comune,este necesar acordul locatarilor,al asociatiei de proprietari si incheierea unui contract de locatiune pe diferite perioade de timp,7,25,49 ani
Conform dispozitii in vigoare reprezentantul legal al asociatiei de proprietari este presedintele de asociatie-care este factor decizional
Conform dispozitii in vigoare administratorul de imobil,este angajatul asociatiei de proprietari ,cu limita de competenta de executie hotarari dispuse de catre adunarea generala,decizii ale comitetului executiv si ale presedintelui de asociatie
Administratorul de imobil,legal nu are calitatea si competenta sa dispuna de la sine putere utilizarea,alocarea de cote parti din partea comuna de imobil
Pentru solutionare,va revine dreptul sa solicitati oficial presedintelui de asociatie sa analizeze statutul boxelor si eventual sa dispuna masurile necesare pentru incheierea formalitatilor aferente intocmirii contractului de locatiune
Succes !
Acord
irinoaia
Buna ziua! va rog mult sa-mi raspundeti cum ar fi corect sa procedam in situatia in care avem un locatar care nu este proprietarul de drept al ap.soacra d-lui ... (vezi toată discuția)