avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Neglijenta in munca sau frauda
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Neglijenta in munca sau frauda

Sunt operatoare sala jocuri,ma numesc X,am bagat bilete in quantum de 150 de lei unui client total necunoscut mie,dar client fidel al agentiei pe datorie,in caz de nu castiga urma sa imi aduca banii(ceea ce nu era o problema)dar el a castigat o suma modica din care mi-a platit datoria urmand ca diferenta sa reintroduca in bilete ceea ce a si facut(a pierdut,castigat,pierdut,castigat etc)asta timp de cca 3 ore in care la final a ramas fara bani si am repus pe datorie biletele cerute de el in total de 340 lei cu conditia sa imi aduca banii ceea ce nu sa intamplat pana la inchiderea casei.Am facut cu managerul agentiei la ora inchiderii un formular de angajament ca voi plati suma in termen de 16 ore suma integrala (ASTA SUB PRESIUNE SI SANTAJ CA VOI FI BAGATA LA DELAPIDARE ETC).Tot ceea ce am facut precizez ca nu am facut cu rea credinta si suma nefiind wow.Acum vine si intrebarea.Din punct de vedere legal cum pot fi trasa la raspundere introducerea biletelor pe datorie,si ce am de facut in situatia de fata? are voie sa imi opreasca salariul? daca nu are voie si vrea sa imi opreasca banii,ce am de facut?PS:
m-am inteles cu dansa la un salariu si ea imi da un salariul mai mic decat am convenit,iar diferenta imi este platita in bonuri de masa,zilele muncite in sarbatori legale nu imi sunt remunerate conform legilor in vigoare,orele suplimentare nu imi sunt recunoscute,lucrez 12 ore pe zi(14 neoficial),nu am voie la pauza de masa,nu imi este decontat transportul,vorbeste urat cu personalul si adreseaza cuvinte injurioase,am inteles ca nu avem voie sa bagam la bilete jocuri etc asta am inteles si nu am obiceul de gen pt ca am doi bebei acasa si nu vreau sa fiu ruinata,dar dansa in calitate de administrator al salii a pariat 5000 de lei numai intr-o seara la bilete ea nefiind patron.Concluzia mea este urmatoarea:
Incearca sa ma intimideze prin diferite metode sa ma determine sa plec prin demisie si sa renunt la bani(fiind apropae jumate din suma pariata de ea)
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:03, 26 Aprilie 2017
Este delapidare ceea ce ati facut.
Incercati sa acoperiti prejudiciul.
prejudiciul este de 340 de lei si am facut angajament de plata conform codului muncii
delapidare nu este care cumva in momentul cand incerc sa acopar prejudiciul cauzat?pe cand eu monetarul il fac in fiecare zi
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
adam2830, utilizator
eu nu am acoperit nimic chiar daca as fi avut ocazia,din punct de vedre fizic nu puteam,nu aveam cum
Daca ati luat bani din gestiunea firmei este delapidare.
Si bilete daca ati dat tot delapidare este.

Nu are sens sa va faca plangere penala si este indicat sa acoperiti prejudiciul deoarece sunteti vinovat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Delapidare Aliria Aliria Buna ziua!Am o prietena care lucrează intr-un cazino si care a jucat suma de 6500 lei,bani proveniți din gestiunea firmei la care lucra.a fost descoperită ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla daca nu pot plati suma de 40000 lei o sa fac inchisoare? angella23 angella23 Am o problema am lucrat la o casa de pariuri si am pariat o suma de 40000 de lei.dar nu am atins nici un ban din seif doar fictiv pe calculator .Mi sa spus ca ... (vezi toată discuția)
Aveti idee in ce fapta pot fi incadrat codreanuv2 codreanuv2 Am lucrat in domeniul pariurilor sportive si in timpul programului de lucru am pariat o suma foarte mare de bani166 de milioane ,m-au pus sa semnez un ... (vezi toată discuția)