avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj succesoral,iesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj succesoral,iesire din indiviziune

Buna ziua.In urma decesului bunicii din partea mamei,la dezbaterea succesiunii fiind trei mostenitori ,nu a fost facuta departajarea sau iesirea din indiviziune de catre cei trei mostenitori.La momentul acesta in certificatul de mostenitor al celor trei, mai este un teren agricol in suprafata totala de 5000 mp,care prin invoiala verbala intre mostenitori,a fost folosit doar de unul din acestia trei.Acum,mostenitorul ce a folosit doar pt sine acest teren agricol,cu acordul verbal al celorlalti doi,a decedat un an de zile.Ceilalti doi mostenitori ramasi care sant coproprietari ai acestui teren,doresc la acest moment sa-si dobandeasca cota legala de 1/3 din acest teren de 5000 mp,insa nepotul ,fiul mostenitorului decedat nu doreste sa dea partile cuvenite celorlalti doi mostenitori proprietari de drept ai terenului,ocupandul si folosindu-l abuziv,fara a dori a face nici succesiunea dupa mostenitorul de drept decedat,insistand sa se autodeclare proprietar.Cum se poate deschide actiunea civila in instanta pentru partajul succesoral,acesti doi coproprietari mostenitori de drept ai terenului,dat fiind faptul ca ,al treilea coproprietar este decedat,iar fiul acestuia nu doreste nici succesiune,nici partaj si nici nu este de buna credinta de a restitui cotele parti celorlalti doi mostenitori .Acestia dorind neaparat sa intre in posesia terenului,sa faca ce doresc cu cota parte legal cuvenita din acest teren.Care este procedura,cum se poate face acest partaj ? Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: edina , utilizator 13:07, 26 Aprilie 2017
Puteti dezbate succesiunea pt. bunurile imobile la care exista acte. Mergeti la notarul ultimului domiciliu si daca nu va intelegeti , actiune in instanta.
Ultima modificare: Miercuri, 26 Aprilie 2017
avvalentina, utilizator
Actiunea de partaj este imprescriptibila, adica poate fi facuta oricand. De vreme ce toate bunurile apar in certificatul de mostenitor iar la notar e clar ca nu aveti ce cauta de vreme ce partajul nu poate fi facut in buna intelegere datorita acelui teren, unul dintre mostenitori deschide actiune in instanta pentru partaj. Ii chema in instanta pe ceilalti ca parati.
Daca doi mostenitori doresc partajul, ambii vor semna cererea ca reclamanti, iar mostenitorii mostenitorului decedat vor fi parati. E simplu. Nu conteaza ce vrea cel de-al treilea ori mostenitorul acestuia.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune inadmisibila si partaj succesoral ContSters163072 ContSters163072 10/06/2009 Constata deschisa succesiunea dupa defunctul Ola.. Ghe, decedat la 22.09.195.. Constata ca succesori ai acestuia sunt reclamantul cu o cota de 7/16, ... (vezi toată discuția)
Succesiune fara partaj Vasile Mihaela Vasile Mihaela Am sa incerc sa fiu cat mai explicita deci...In anul 1993 moare strabunica mea MM toata averea ei revine celor sapte copii ai sai.Se deschide succesiune si 1 ... (vezi toată discuția)
Partaj succesoral...fara succesiune dezbatuta ? gigelas gigelas Buna seara, Pe rolul Judecatoriei,s-a inregistrat un proces de partaj succesoral. Dar,succesiunile dupa ambii parinti decedati,nu s-au dezbatut. Tatal a ... (vezi toată discuția)