Am contestat un proces verbal de contraventie, am castigat fondul, am pierdut recursul,am depus cerere de revizuire in termen; am achitat atunci (in luna mai 2009) 10 lei taxa judiciara + timbru judiciar 0,3 lei. S-a dat termen pt septembrie, acum a fost amanat din oficiu pentru octombrie; Primesc citatia in care sunt informata ca am de achitat taxa judiciara de timbru in valoare de 97 lei. De unde naiba aceasta suma?Auzisem ca s-au majorat taxele judiciare dar nu am gasit nimic legat de taxa pentru cererile de revizuire. Pana cand poate fi platita- pana in ziua procesului? Daca am achitat deja 10 lei, acum achit 87 lei sau 97 lei? Daca castig revizuirea suma data ca taxa judiciara o primesc inapoi ? Au bagat taxele astea la niste valori de-a dreptul nesimtite!!!!!
am inteles ca la noi au renuntat la greva- deci ar trebui sa aiba program;daca nu,voi trimite fax; ma duc sa citesc si nota de sedinta, poate e mai lamuritoare; credeti ca poate fi vorba de o cautiune- practic taxa judiciara solicitata e 1% din amenda- dar nu i-a solicitat-o nimeni si presupun ca nu poti impune cautiune fara sa asculti punctele de vedere ale partilor cu privire la acest lucru,nu? Mai ales ca la termenul din septembrie partile nu au avut acces in sala deci instanta nu a facut altceva decat sa dea termene.
am depus contestatia si m-am uitat in dosar; nu e vorba de cautiune ci taxa de timbru, nicio alta precizare; e posibil sa fi platit taxa judiciara de 10 lei pt depunerea cererii de revizuire,iar acum sa se solicite taxa judiciara pentru suma aflata in cauza, respectiv amenda de 1000 ron? ar fi o aberatie deoarece fie este cerere evaluabila in bani si taxata conform art 2, respectiv 51+8%, fie neevaluabila in bani si taxata conform art. 3, respectiv 10 lei. Ce e mai bine sa fac- sa nu platesc taxa, sa nu ma prezint la termen si sa astept raspunsul la contestatie si un nou termen sau sa platesc taxa , sa se judece procesul, si apoi sa rezolv cu posibila eroare materiala?
In cazul contestatiilor impotriva proceselor verbal de constatare a unor contraventii nu se platesc taxe de timbru pentru situatia in care se solicita anularea amenzilor.
Poate ne lamurim daca ne spuneti exact ce capete de cerere aveti pe contestatie.
e vorba de o cerere de revizuire pentru care au fost emise doua citatii la termene diferite cu taxe de timbru diferite- 10 lei si 97 lei; am contestat taxa de timbru de 97 lei,solicitand precizari suplimentare- ce reprezinta si motivul pt care a fost impusa;
Daca va referiti la contestatia initiala, am solicitat anularea procesului verbal de contraventie; instanta de fond a admis in parte, inlocuind sanctiunea cu avertismentul; instanta de recurs a schimbat in tot sentinta; in revizuire solicit desfiintarea deciziei si mentinerea solutiei din fond. Nimic altceva,, amenda in cauza fiind de 1000 ron.