avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 532 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Act de dobandire cota mostenire neatacabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Act de dobandire cota mostenire neatacabil

Buna ziua ! Am si eu o nelamurire cu privire la o mostenire. Sotul meu este propietar pe o parte a casei parintesti respectiv partea ce se cuvenea din partea tatalui acesta fiind decedat de 20 de ani. El are un act de vanzare-cumparare pe aceasta parte insa ramane descoperita parte ce i se cuvine de pe urma mamei. Mama vrea sa ii cedeze aceasta parte si el sa devina unic propietar pe casa si terenul din curte. Sotul meu mai are o sora si notarul i-a spus ca ar putea face un act de dobandire pentru a intra in posesia partii din partea mamei fara ca sora sa poata ataca acest act. Este intr-adevar neatacabil actul de dobandire ? Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: AlexaAlina , utilizator 13:46, 27 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proprietati legale sau nu , vanzare legala sau nu , ctn.mariana ctn.mariana Buna ziua, Am o mare problema legata de mostenirea mamei mele daca pot sa o numesc mostenire . Mama mea a avut inca 4 frati, dintre care numai ea si o ... (vezi toată discuția)
Donatie sau mostenire ContSters286426 ContSters286426 Sotul meu intretine gospodaria mamei lui,tatalui lui este decedat,are o sora care la succesiune a renuntat la partea ce-i revenea din partea tatalui,acum mama ... (vezi toată discuția)
Testamente pentru una dintre nepoate. se poate cere anularea certificatului de moștenitor? dorotheea dorotheea 2 soti (care au un copil casatorit si cu 2 fete) fac testament (in 1988) si lasa casa uneia din nepoate. Sotii decedeaza pe rand, ultimul in 1995. Copilul ... (vezi toată discuția)