avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 393 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna Ziua - pensie de intretinere elev major
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna Ziua - pensie de intretinere elev major

Întrebarea mea este urmatorea.O familie este divortata si are un copil care inplineste 18 ANI in Agust si termina clasa a 11.In clasa 12 trebuie incontinuare sa plătească pensia alimentara. Sau trebuie ca băiatul sa meargă la un avocat sau după ce termina clasa a 12 a. Sau după ce termina clasa a 12, si continua studiile trebuie sa daca înțelegerea între tara si fiu la un avocat sau la un notar.
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 10:50, 29 Aprilie 2017
Am vrut sa spun sa faca o intelegere între tata si fiu la un notar sau in instanta
Buna ziua,
Daca acel parinte care datoreaza pensia nu intelege sa-si indeplineasca fara alte sicane indatoririle atunci, dupa ce a implinit 18 ani, copilul il cheama in judecata pentru a-l obliga la plata pensiei.
Tine insa de relatia parinte copil ca parintele sa-si ajute copilul.
Poate interveni o înțelegere de plată. Comunicați un cont bancar in care să-i fie virați banii.
Dacă nu plateste poate fi dat în judecată.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensia alimentara se plateste chiar si dupa varsta de 18 ani? mariniucsimona mariniucsimona buna ziua sper sa ma ajute cineva cu un rasp cat mai concret...am o ruda care e divortat de 15 ani,in grija mamei ramanand un copil...in urma divortului tatal ... (vezi toată discuția)
Bună seara! băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani ... loredanaavram loredanaavram Bună seara! Băiatul din prima căsnicie împlinește 18 ani și este clasa a XI a.Ce trebuie sa fac ca să primească în continuare pensia de întreținere ... (vezi toată discuția)
Cum poate un minor să plece cu școala în altă țară fără acordul tatălui Mirela Marinași Mirela Marinași Fiul meu este în anul 3 profesională și în martie ar trebui să plece cu clasa în schimb de experiență în Cipru pentru 2,3 săptămâni El face 18 ani ... (vezi toată discuția)