avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 840 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Intabulare si cadastru fara succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Intabulare si cadastru fara succesiune

Se poate face cadastru si intabualre, de catre sotul supravietuitor, copropietar, fara ca sa fi facut, mai intai, succesiune sau partaj cu copiii defunctului dintr-o casatorie anterioara (cei doi soti neavand copii impreuna)?
Cel mai recent răspuns: Irina Pricop , Consilier juridic 16:25, 28 Aprilie 2017
Buna ziua,
NU dar e de preferat ca acea succesiune sa se dezbata cat mai repede si sa se solicite si iesirea din indiviziune pentru ca toata lumea sa fie linistita.
Puteti sa intabulati insa va fi intabulat pe numele dvs. si al sotului decedat(coproprietari, inteleg), nu doar pe numele dvs. Am avut un caz similar cu propria succesiune si exact asa am procedat. Apoi am facut succesiunea si am vandut. Insa eu eram unica mostenitoare. Nu e foarte ok, sa zic asa, dar se poate.Oricum, ca sa dispuneti de bun va trebui sa faceti succesiunea. Iar de intabulat nu puteti intabula decat conform actului de proprietate pe care il aveti si din care inteleg ca rezulta starea de coproprietate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa 22 ani. in 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, ... mihaelamihaelamihaela mihaelamihaelamihaela Succesiune dupa 22 ani. In 1998 m-am casatorit, au urmat 2 fii, iar in 2012 am ramas vaduvaa 27 ani cu copil de 4 ani, respectiv 3 luni. Am ramas cu cei 2 ... (vezi toată discuția)
Lntrebare succesiune iesiredinindiviziune iesiredinindiviziune buna ziua, - bunica mea necasatorita a decedat si tatal meu (fiu unic) a devenit mostenitor unic al apartamentului bunicii; - tatal meu a decedat, cine ... (vezi toată discuția)
Iesire din indiviziune vaalmy2 vaalmy2 In urma unei succesiuni , o suprafata de teren s a impartit tuturor sucesorilor in mod egal , respectiv 6 persoane . Una din cele sase s a ocupat de cadastru , ... (vezi toată discuția)