Pt. a evita cheltuielile care nu sunt deloc mici, am hotarat impreuna cu sotul meu sa rezolvam problema pe cale amiabila, dar avem cateva nelamuriri, la care va solicitam ajutorul.
1. se poate face partaj in natura, in cazul nostru imobilul supus partajului este o casa cu parter si etaj-mansarda. Ambele pot functiona independent, adica din holul de la intrare daca faci dreapta este apartamentul de la parter, iar daca urci pe scari este ap. de la mansarda. Ambele au usa la intrare si binenteles ca exista si o usa la intrarea in casa, direct in holul comun. Fac aceste precizari deoarece mi s-a spus ca nu se poate face partaj in natura, ca nu sunt 2 apt., astfel ca va trebui sa vindem casa si sa impartim banii 50/50.
2. Cand ne-am separat eu l-am intrebat daca doreste sa se mute sus in mansarda si nu a vrut. Asa ca, eu am ramas la mansarda si el la parter. Mansarda are o suprf. de 70 mp, iar parterul 50 de mp, neluand in calcul holul comun. Am auzit ca fiind mansarda, pt. stabilirea corecta a valorii imobilului se reduce valoarea cu 30%. Este corect? Daca da, se poate face acest lucru si in cazul partajarii in natura? Adica 70m.p./130%= 53,85mp, atat as avea eu de fapt? Dupa parerea mea diferenta pe care ar trebui sa i-o cedez este de 2 mp. Corect? Cum pot sa-i cedez diferenta?
3. Ipotetic vorbind, daca am o situatie de genul, nu stie ca sunt in gradina incuie usa si pleaca, iar eu neavand cheie de la intrare in casa nu pot sa intru in apartamentul meu. Ce fac, nu este vinovat nici el, ca doar nu o sa ma caute de fiecare data prin curte, dar nici eu nu pot sa fiu tot timpul cu cheia de gat. Dupa parerea mea, ar trebui impartit holul de jos de la intrare si facut acces din exterior, iar acest lucru se poate realiza in cazul nostru. Ce ziceti?
Puteti sa-mi recomandati care ar fi pasii pe care trebuie sa-i facem ca sa rezolvam?
Cu mult respect pentru profesiunea dumneavoastra.
Cel mai recent răspuns:
carolinacaro , utilizator
13:51, 20 Septembrie 2009