avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Infiintare SRL-D cu asociat si angajat unic in CIC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Infiintare SRL-D cu asociat si angajat unic in CIC

Buna ziua! Pe data de 8 septembrie fiul meu implineste 2 ani, pana atunci ma aflu in concediu de crestere copil, inainte de intrarea in CIC fiind angajata. In luna mai intentionez sa deschid o SRL-D al carui asociat unic si angajat unic sa fiu eu. Aceasta societate nu estimez sa aiba venituri semnificative in perioada mai-septembrie. Va rog sa ma ajutati cu urmatoarele informatii:
1. calitatea de asociat unic in noul SRL-D poate duce la pierderea indemnizatiei?
2. in ce conditii pot fi angajata a noii societati fara a pierde dreptul la indemnizatie?
3. SRL-D intentionez sa o deschid pentru a solicita finantare de la stat prin programul Start-up Nation, in cazul in care societatea obtine finantarea in timpul concediului de crestere copil, indemnizatia este suspendata?
4. ce solutie as avea pentru a putea beneficia de indemnizatie pana la sfarsitul CIC, avand si caltatea de asociat unic si angajat unic al SRL-D, tinand cont ca dupa terminarea CIC nu intentionez sa revin la vechiul loc de munca, ci dezvoltarea unui business prin noua firma
5.pot solicita stimulentul de insertie dupa finalizarea CIC, fara a reveni la vechiul loc de munca, dar fiind angajata noii firme? cand o pot face?
Va multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:06, 29 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
~ Conținut șters la cerere ~
Suma maxima care se poate realiza pe durata CCC este de 3699 lei, in prezent.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare srl in timpul concediului de cresterea copilului DanaMaria16 DanaMaria16 Sunt in concediul de cresterea copilului si doresc sa deschid un SRL . Se poate? Pot fi si administrator? Pot avea activitate pe SRL fara sa imi pierd ... (vezi toată discuția)
În timpul concediului, părintele are dreptul să obțină anumite venituri DIoanaR DIoanaR Buna ziua, Va rog sa ma lamuriti in privinta acestui aspect: - in noiembrie 2016 voi intra in CIC, pana la acea data pe langa salariul lunar de la ... (vezi toată discuția)
Infiintare firma cu asociat unic in perioada cic? MihaelaU-I MihaelaU-I Buna, sunt interesata daca pe perioada Concediului de Ingrijire Copil, in care incasez indemnizatie, am dreptul sa infiintez o firma al carei asociat unic sunt ... (vezi toată discuția)