avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Moștenirea
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Moștenirea

Suntem trei surori mostenitoare a casei părintești. Casa are toate utilitățile in comun:apa,curent,gaze. Din păcate casa nu are cadastru și intabulare. In casa locuiesc doua dintre fiicele a doua mostenitoare, iar cea de-a treia dorește să își închirieze partea fără a cere acordul celorlalți asta și în condițiile în care casa nu are o curte ci mai degrabă un hol care o străbate, hol care nu are o lățime mai mare de 50 cm,aceasta fiind gen vagon,iar partea ce se vrea închiriată este in spatele​ curții​. Posibilitatea de a se mai face o intrare nu exista și nici nu ar folosi pentru că tot în acest hol comun ar da.
Fiind atât de înghesuit intimitatea celorlalți practic nu mai exista. As dori sa aflu daca poate​ închiria in​ aceste condiții. Ieșirea din indiviziune nici nu cred că se poate face curând și deci totul e la comun. Mulțumesc.
Cel mai recent răspuns: Adnan , utilizator 20:31, 29 Aprilie 2017
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc.Da,succesiunea este facuta dupa ambii parinti,fiicelor revenindu-le cate 1/3 din imobil. Casa la randul ei este in indiviziune cu un alt imobil cu care are perete comun.Data fiind situatia incurcata in care ne aflam as fi vrut sa stiu in ce conditii pot inchiria comostenitorii care nu locuiesc in imobil cota lor parte, intre noi situatia nefiind una tocmai ok. Se pare ca nu mai poate exista o cale de comunicare si fiecare decide dupa cum crede de cuviinta.
Multumesc frumos.
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Aprilie 2017
Adnan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere mostenire Adnan Adnan Buna seara. Locuiesc intr-o casa primita mostenire. Suntem trei mostenitori care in urma succesiunii am primit cate o cota parte de 1/3 din casa. Ceilalti doi ... (vezi toată discuția)
Marturie in fata judecatorului ContSters355039 ContSters355039 Daca aduc ca martor un cetatean american care a dorit sa inchirieze o portiune dintr-un imobil in care eu sunt proprietara cu 1/3 si dovedesc cu acesta ca am ... (vezi toată discuția)
Dreptul de preemptiune km km Sotia a detinut, prin mostenire, 7/16 in indiviziune dintr-un imobil + teren. In 2014 a donat aceste drepturi fiicei noastre. Din 2009 i-a facut oferta ... (vezi toată discuția)