avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Urgent! Refuz primire in domiciliu pentru vizitare ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Urgent! Refuz primire in domiciliu pentru vizitare minor

Buna seara,

Sunt despartit, iar parte din motivarea apelului este cea de mai jos!

Mama minorei, sustine, desi a cerut si a obtinut in instanta sa o pot vizita pe aceasta la domiciliul ei, ca nu este obligata sa ma primeasca in casa!
Problema este ca aceasta are domiciliul legal intr-un sat, si nu am avea unde sa ne petrecem timpul !

Ce pot face ???

Multumesc anticipat!

Admite cererea de stabilire a unui program de legături personale ale apelantului cu minora astfel: în primul weekend din fiecare lună cu excepţia vacanţelor începând de vineri ora 16:00 până duminică la orele 16:00, jumatate din vacanta de Paşti şi jumătate din vacanţa de iarnă, cu rămânerea minorei la apelant peste noapte, o perioadă de jumătate din fiecare din celelalte vacanţe ale minorei, iar ultimul sfârşit de săptămână din fiecare luna apelantul va putea sa viziteze copilul la domiciliul mamei în zilele de sâmbătă şi duminică în intervalul 10-17. Menţine celelelalte dispoziţii ale hotărârii atacate care nu sunt contrare prezentei decizii. Definitivă. Executorie.
Cel mai recent răspuns: asaofi , utilizator 20:59, 2 Mai 2017
Nu despre obligativitate vorbesc, nu are nici o legatura cu subiectul!!!
Mama a cerut in instanta ca vizitele sa se desfasoare la domiciliul ei !!

ACUM CA S-A SUCIT SI IMI SPUNE CA NU MA PRIMESTE IN DOMICILIU, CE FAC???

mi-as dori sa cititi fix ce am scris, si sa imi da-ti un raspuns pertinent, bazat pe vreun art de lege, sau din practica judecatoreasca, precizez ca nu am nevoie de "sfaturi personale" !

Multumesc
Cereţi monitorizarea programului de vizită, legea prevede că la solicitare, primăria trebuie să asigure monitorizarea programului de relaţii cu minorul, timp de 6 luni.
În oraşe, funcţionează, la sat, nu ştiu cum se procedează.
Stimate domn, am citit fix ce ati scris. Daca doamna a cerut ceva ce i s-a dat si ulterior dvoastra demonstrati ca s-au schimbat imprejurarile , doamna refuzand sa va primeasca la domiciliul acesteia ptr a va vedea fetita, aveti temei sa cereti un alt fel de program, de ex ca si WEul al 3lea sa fie la fel ca primul.
Dv. doriti sa stati la mama minorei acasa, impreuna cu aceasta, 7 ore?
Daca nu va lasa sa intrati in casa, va lasa sa luati copila cu dv. 7 ore? Exista un mall, parc etc. la mai putin de 150 de km distanta?
Mie imi pare ca vizitarea nu are o limita de timp impusa in acel dispozitiv, ca lasa la latitudinea partilor cat dureaza vizita, atata timp cat se incadreaza in intervalul 10-17. Da, poate fi si un salut sau mai mult, dupa caz si intelegere.
Nu functioneaza intelegerea, solicitati schimbarea planului de legaturi.

Cred ca hotararea este deficitara, ca nu e ok ca sa petreceti timpul cu fiica dv. la domiciliul mamei acesteia, dar asta depinde de exact ce s-a intamplat in dosar.
Multmumesc pentru raspuns, si dac urmatoarea prrcizare :
La proba interogatorului am fost intrebat daca vreodata am fost impiedicat sa vad copilul, la domiciliul mamei, intrebare la care eu raspuns ca Nu, deoarece nu am ajuns vreodata sa vb despre asta.
Eu vreau sa petrec cu cea mica cat mai mult timp si intrebarea care ramane e aceea in care ce fac in situatia in care sunt -20 de grade afara? Nu vreau sa imi chinui copilul !

Alte discuții în legătură

Vizita minora UTILIZ UTILIZ In actiunea de divort avocatul sotiei mele a trecut: - in temeiul disp. art.43 al.3 din c. fam in ce privesc drepturile parintesti, dorim ca vizitele la ... (vezi toată discuția)
Este corect? rodicagr rodicagr Sint stabilita in Grecia de 7 ani. Am facut un proces pentru custodia fetitei mele in virsta de 12 ani si, asa cum m-am asteptat, ea a fost incredintata ... (vezi toată discuția)
Drepturi custodie comuna yo85 yo85 Buna ziua! Am un copil in varsta de 6 ani care dupa divrt a ramas in grija mamei. Locuieste in alt oras iar eu am dreptul sa il vizitez doar 2 sambete pe luna ... (vezi toată discuția)