avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cum procedez in cazul in care doresc sa demisionez
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cum procedez in cazul in care doresc sa demisionez

Buna ziua! Sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata( 6 luni) si doresc sa imi dau demisia, intrebarile mele, in cazul de fata sunt: redactez in scris demisia si o inmanez angajatorului, daca el refuza sa mi-o inregistreze sau amana acest lucru, cum procedez pentru a primi confirmarea ca a fost inregistrata? Am inteles ca mai este si varianta trimiterii acesteia prin posta dar as vrea ceva mai simplu si mai rapid. Preavizul incepe din ziua urmatoare a celei in care a fost inregistrata demisia? In preaviz( in cazul meu, de 20 de zile) intra si zilele libere pe care le am de drept? Pot demisiona daca am incheiat un contract pe perioada determinata? Si inca un ultim lucru, imi puteti atasa o cerere de demisie si sa imi spuneti ce articole sa folosesc in aceasta cerere? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:41, 30 Aprilie 2017
1. Redactati cererea de demisie pe care o comunicati angajatorului.

2. Cea mai comuna metoda de comunicare a demisiei este cea în care notificarea scrisă este înregistrată în registrul de intrare-ieșire al angajatorului, ceea ce arată că acesta a luat la cunoștință despre document.

De asemenea, comunicarea demisiei se poate face și prin scrisoare recomandată sau prin scrisoare cu confirmare de primire, trimisă la sediul angajatorului.

3. Termenul de preaviz curge de la data comunicării notificării, fără a se calcula și ziua comunicării.

4. Pe durata preavizului, contractul de muncă își produce toate efectele, ceea ce înseamnă că atât salariatul, cât și angajatorul au aceleași drepturi și obligații ca în cazul inexistenței preavizului. In acest caz, salariatul poate beneficia de zile de CO sau de zile libere etc.

5. Demisia opereaza indiferent de tipul c.i.m. incheiat si indiferent de durata acestuia.

6. Model demisie
www.avocatnet.ro/content/art...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce este de facut? Jeni Nedelcu Jeni Nedelcu am fost angajata din somaja de un SRL,nu pot demisiona cf .art 55 lit a, doar cu art 81 alin.8,in acest caz,angajatorul nu-mi va semna demisia, daca o trimit ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de munca fara preaviz avramflorin avramflorin Sunt interest care este procedura in cazul cind iti preziti demisia comform art. 81 pct 8 { Salariatul poate demisiona fără preaviz dacă angajatorul nu ... (vezi toată discuția)
Concediere pentru absente nemotivate aijin aijin Buna ziua. Am urmatrul caz: angajatul a depus cerere de incetare raporturi de munca pe data de 17.07. Nu a mai venit in perioada de preaviz. Am realizat ... (vezi toată discuția)