avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 367 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Adaos prea mic
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Adaos prea mic

Buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine, am un srl magazin alimentar, vreau sa calculez profitul pe o luna de zile, am calculat profitul care ar trebui sa fie din marfa care am achizitionat-o in luna respectiva... 6000 ron, am calculat si cheltuielile care sunt mult mai mari, 8000 ron, acum nu stiu, ori nu calculez eu ce trebuie, ori am adaos prea mic in comparatie cu cheltuielile , vanzarea e cam 60000, minim...adaosul la majoritatea marfii e 20% dar am si marfa care are 50%... cum se calculeaza corect profitul ?
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 09:23, 1 Mai 2017
La 60.000 lei vanzare lunara cu 35% adaos mediu, rezulta un profit brut de 21.000 lei. Din acesta se scad cheltuielile: chirie, personal, impozite si taxe etc. Ce ramane este profitul net. Din acesta scadeti impozitul pe dividende si, eventual, CASS si obtineti suma pe care o pot incasa asociatii sau actionarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 16% pfa metoda de calcul irina198 irina198 Cum se calculeaza corect impozitul de 16% dupa urmatoarele date? Stoc marfa initial 3000 cu adaos, stoc marfa final 3500 cu adaos, total cheltuieli din RJIP ... (vezi toată discuția)
Cum se calculeaza profitul pe luna iulie pt a depune declaratiile??? mario_bostan64 mario_bostan64 Buna seara. Am o mare nelamurire cu privire la completarea declaratiilor pe care trebuie sa le depuna PFA -urile pina in data de 25 august #-o.Sunt PFA ,comert ... (vezi toată discuția)
Calcul profit Melissa88 Melissa88 Buna, am un magazin alimentar, si as vrea sa calculez profitul pe o luna, un exemplu... Vanzare de 71391 ron, cheltuieli 14078 ron, adaos 20% la majoritatea ... (vezi toată discuția)