Buna ziua, va rog lamuriti-ma si pe mine, am un srl magazin alimentar, vreau sa calculez profitul pe o luna de zile, am calculat profitul care ar trebui sa fie din marfa care am achizitionat-o in luna respectiva... 6000 ron, am calculat si cheltuielile care sunt mult mai mari, 8000 ron, acum nu stiu, ori nu calculez eu ce trebuie, ori am adaos prea mic in comparatie cu cheltuielile , vanzarea e cam 60000, minim...adaosul la majoritatea marfii e 20% dar am si marfa care are 50%... cum se calculeaza corect profitul ?
La 60.000 lei vanzare lunara cu 35% adaos mediu, rezulta un profit brut de 21.000 lei. Din acesta se scad cheltuielile: chirie, personal, impozite si taxe etc. Ce ramane este profitul net. Din acesta scadeti impozitul pe dividende si, eventual, CASS si obtineti suma pe care o pot incasa asociatii sau actionarii.
Calcul profit
Melissa88
Buna, am un magazin alimentar, si as vrea sa calculez profitul pe o luna, un exemplu... Vanzare de 71391 ron, cheltuieli 14078 ron, adaos 20% la majoritatea ... (vezi toată discuția)