avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... amenintare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

amenintare

Daca i-am scris cuiva o scrisoare in care am scris 'nu mai apuci ziua de maine'... este in drept sa formuleze plangere pt Art. 206 C.pen. Fapta de a ameninţa o persoană cu săvârşirea unei infracţiuni sau a unei fapte păgubitoare îndreptate împotriva sa ori a altei persoane, dacă este de natură să îi producă o stare de temere, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă?!
Cel mai recent răspuns: aidu , utilizator 09:01, 5 Mai 2017
Conform dispozitii in vigoare ,orice persoana are dreptul prevazut si garantat de acces la justitie
Destinatarul scrisorii redactate si comunicate de catre dv a apreciat drept amenintare afirmatia dv ,motiv pentru care a inteles sa se adeseze autoritatilor
Acestea urmeaza sa verifice plangerea, sa audieze partile pentru a constata daca plangerea este intemeiata,daca exista elementele constitutive ale infractiunii invocate de catre petent,
urmand ca in final sa dispuna solutie
In masura in care este amenintare in sensul legii penale fapta constituie infractiune.
Ptr. a vorbi de infractiunea de amenintare, trebuie intrunite elementele constitutive ale acestei infractiuni:in mod deosebit latura obiectiva si latura subiectiva.Acestea trebuie probate in cursul procesului penal.
Multumesc pt raspunsuri... dar, astfel stand lucrurile, este plauzibil ca organul de cercetare penala va gasi indeplinite elementele constitutive ale infractiunii de amenintare??
Ma gandesc, cel putin, ca pe cale de scrisoare este putin probabil să fie de natură să îi producă persoanei ameninţate o stare de temere, respectiv să fie realizabilă într-un viitor nu prea îndepărtat...
Organul de cercetare penala urmeaza sa concluzioneze analizand inclusiv relatia dintre parti,daca anterior scrisorii a mai existat o stare de conflict/litigiu

Alte discuții în legătură

Eroare de fapt asupra tipicitatii sau eroare de drept asupra anti-juridicităţii? aidu aidu Suspectul de a fi savarsit amenintare se apara: Eu nu am avut niciodata reprezentarea psihica ca vorbele mele aveau sa ii inspire temere persoanei vatamate. ... (vezi toată discuția)
Amenințarea verbală e considerată mai gravă sau mai puțin gravă decât amenințarea făcută în scris? aidu aidu Comunicarea prin viu grai, directa, a unei amenintari (cu moartea, sa zicem) este mai grava sau mai putin grava decat amenintarea comunicata in scris, ... (vezi toată discuția)
Amenintare - procedura plangere monica75 monica75 As dori sa stiu ce masuri se pot lua impotriva cuiva care te ameninta ca iti face rau, acea persoana este cetatean strain. (vezi toată discuția)