avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 877 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenirea copilului, in cazul in care fratii au facut ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenirea copilului, in cazul in care fratii au facut contract de vanzare-cumparare

Buna ziua,

Sunt unicul copil al tatalui meu. Parintii mei au divortat. Recent am aflat ca fratii lui au facut contract de vanzare-cumparare pe casa ramasa de la bunici. Fratii renuntasera inainte la partea lor din casa bunicilor si drept urmare casa era toata a tatalui meu.

In aceste conditii eu mai am drept la mostenire, si cat? Se poate ataca contractul de vanzare-cumparare?

Va multumesc.
Ultima modificare: Marți, 2 Mai 2017
Figa, utilizator
Cel mai recent răspuns: Figa , utilizator 15:45, 10 Martie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca s-a dezbatut mostenirea de pe urma bunicilor atunci fiecare dintre unchii dumneavoastra ca si tatal dumneavoastra si-a stiut bunurile mostenite.
daca nu s-a dezbatut mostenirea nu se putea incheia un cintract de vanzare cumparare lega autentic.
Daca nu va intelegeti cu unchii atunci solicitati dezbaterea succesiunii si iesirea din indiviziune in instanta.
Bunurile imobile ale buncilor dumneavoastra se impart in atatea parti cati copii au avut, indiferent daca acestia mai traiesc sau nu. In cazul copiilor bunicilor care nu mai traiesc, partea lor o culeg copiii copiilor. adica nepotii.
Concluzionand, cota dumneavoastra este atat cat ar fi trebuit sa primeasca tatal dumneavoastra decedat daca nu mai aveti frati si/sau surori, situatie in care, cota tatalui se imparte in cati frati sunteti.
Va multumesc cu intarziere!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)
Dezbatere succesiune - 20 de nepoti petru3 petru3 Buna ziua, Va rog sa imi explicati cum voi putea intra in posesia unui loc de casa care a fost al bunicii mele si cat de costisitoare va fi toata ... (vezi toată discuția)
Cine sunt mostenitorii Sophiam Sophiam Buna ziua! Matusa mea dupa mama are 84 ani. Nu are copii, este vaduva si rudele cele mai apropiate suntem noi, eu si fratele meu. Nu mai exista alte matusi ... (vezi toată discuția)