avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 266 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Reparatie acoperis si masardare
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Reparatie acoperis si masardare

Buna ziua

Locuiesc intr-un bloc la ultimul etaj adica 3 ,bloc cu acoperis ,din cauza ca acoperisul este foarte vechi a inceput sa ploua in casa .
Vreau sa repara acoperisul sa schimb tigla cu tabla deorece nu mai suporta lemnul si asi dori daca il repar sa pot sa-l folosesc ca masarda pentru mine doar partea de pod de deasupra mea proprietari din bloc nu vor sa-mi dea bani pentru reparatie
Trebuie sa cer acordul tututror sau 50+1 pentru masardare.

Va multumesc
Ultima modificare: Duminică, 20 Septembrie 2009
marianburcea, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 21:54, 20 Septembrie 2009
Reparatia acoperisului trebuie aprobata in adunarea generala de catre proprietari in proportie de 50% + 1.
elga50 a scris:

Reparatia acoperisului trebuie aprobata in adunarea generala de catre proprietari in proportie de 50% + 1.

De acord insa pentru folosinta exclusiva a partii de pod de deasupra apartamentului dvs va trebuie acordul tuturor proprietarilor!B-)
Ati incercat si ieri 19.09.2009 aici
www.avocatnet.ro/content/for...

Acum pare ceva mai explicit.
Incercati sa discutati cu presedintele asociatie. Explicatii ca o sa reparati si suportati intreaga cheltuiala inclusiv proiect daca e nevoie. Faceti o intelegere scrisa cu asociatia (presedintele ), un contract, prin care va angajati la aceasta lucrare urmand sa stabiliti clar anumite clauze ( costuri finale, durata contract, durata compensare, etc) dupa terminarea lucrarii. Prin contract asociatia , reprezentata de presedinte ( sa semneze si administratorul, eventual si cenzorul sau alt membru al comitetului ) va inchiriaza sau va da in folosinta podul pentru 10 ani (de exemplu) cu o chirie de 100 lei/luna, adica 1200 lei/an. Daca lucrarea costa ( pe baza de documente, deviz, facturi, receptie, etc) 6000 lei, in primii 5 ani nu platiti numic la asociatie , adica se compenseaza. Dupa primii 5 ani o sa platiti cate 100 lei/luna.
Sa se faca aceste lucruri transparent dupa o discutie in comitet. Sa se anunte la afisier ca este o urgenta si ca trebuie reparat iar proiprietarii sa vina la asociatie eventual cu alte propuneri sugestii sau bani. Sa se afiseze cateva zile la afisier inainte de a incepe a cheltui.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Masardare in podul unui bloc marianburcea marianburcea Buna ziua Locuiesc in Popesti stau la ultimul etaj ,adica 3 vreau sa masardez podul . Am discuta cu vecini sa reparam acoperisul si mi-au raspuns ca la ei ... (vezi toată discuția)
Probleme cu infiltrarea apei prin acoperis sandacurtean sandacurtean Buna ziua! Sunt proprietara unui apartament intr-un bloc care deasupra este prevazut cu un pod care de ceva vreme este folosit pe post de uscatorie de rufe. ... (vezi toată discuția)
Acoperis la bloc ciucuadrian ciucuadrian Va rog frumos luminati-ma si pe mine: - pentru realizarea unui acoperis la bloc, va rog frumos sa-mi spuneti cate semnaturi am nevoie pentru a demara aceasta ... (vezi toată discuția)