avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 488 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Peretele casei mele poate fi limita despartitoare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Peretele casei mele poate fi limita despartitoare dintre 2 case?

Buna ziua as dori un răspuns la următoarea întrebare. Acum un an ,am cumpărat o casa care face parte dintr- un ansamblu rezidențial.Pe acea bucata de teren exista 3 case construite,dar nici una nu are gard.La cumpărare am întrebat dezvoltatorul care este limita de proprietate între mine si Vecinul ,iar el a răspuns ca peretele casei este limita.Daca eu vreau sa aduc îmbunătățiri casei,cum ar fi sa o zugrăvesc si Vecinul nu îmi da voie sa pun schela la el in curte,ce alta cale găsesc de rezolvare? Nu ar fi trebuit sa fie de jur împrejurul casei măcar 50 de cm unde sa se poată intra fără sa afectez curtea vecinului?
Raspunsul il gasiti in actele de proprietate; vedeti pe schita anexa la contract ori pe schitele cadastrale ce ati cumparat si care e limita de proprietate.
Raspunsul il gasiti in Codul civil, in situatia in care peretele casei este limita de proprietate, atunci vecinul este obligat sa permita folosirea fondului său pentru efectuarea lucrarilor necesare imobilului dvs., in schimbul unei juste despagubiri, daca este cazul.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vecinul nu ma lasa sa fac gardul marysa marysa Am cumparat o casa, iar intre proprietatea mea si unul dintre vecini nu a existat gard. Pentru o perioada de timp, zidul din spatele casei, a tinut loc de ... (vezi toată discuția)
Calcul suprafete cadastru jon_ion jon_ion buna ziua!am o mare dilema! releveul casei cu tot cu grosime pereti, peretii fiind limita de proprietate, arata o latime x iar schita cadastrala aceeasi latime ... (vezi toată discuția)
Delimitare proprietati in vederea intabularii wednesday wednesday In urma decesului mamei mele si a succesiunii facute am devenit proprietar al unei case si al terenului aferent acesteia. Dupa succesiune am dorit sa fac ... (vezi toată discuția)