avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Achizitie teren impartit
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Achizitie teren impartit

Buna ziua,

Imi pare rau daca postez in sectiunea gresita.

Doresc sa achizitionez un teren, dar situatia sta astfel: acest teren este impartit intre mai multi membri ai familiei.

INSA:

Membrul A, inca in viata, detine 4 Hectare si doreste sa le vanda - destul de simplu.

Membrul B, decedat, detine celelalte 4 Hectare.
Acest membru a avut 2 copii, care in mod legal ar fi fost eligibili pentru 2 hectare fiecare, dar nu s-a facut transferul de drepturi de proprietate inainte de deces.

Copilul 1 a decedat la randul sau si are 4 mostenitori.
Copilul 2, inca in viata, imi va pasa mie dreptul de proprietate, gratuit.

Intrebarea mea este:

Care e cea mai eficienta metoda de a intra in posesia drepturilor de proprietate pentru cele 4 hectare cu problema ?

Va trebui sa se inceapa (de catre mostenitori) o actiune de trecere a acestor drepturi de pe numele decedatului (Membrul B) pe numele Copilul 1 (decedat) si Copilul 2 ( in viata), ca mai apoi sa poata vinde partea lor de teren? Daca da, care sunt procedurile?

Multumesc foarte mult anticipat pentru raspunsurile dumneavoastra.

O zi cat mai buna.
Cel mai recent răspuns: ContSters84919 , utilizator 20:05, 2 Mai 2017
Buna ziua,

Mai intai trebuie dezbatuta succesiune dupa Membrul B si Copilul 1, apoi dvs. puteti cumpara proprietatie lor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire teren extravilan cfilip20 cfilip20 Buna dimineata. Va prezint urmatoarea situatie: Bunicul mamei mele a detinut o parcela de pamant la tara, cred ca este vorba de 13 hectare. A avut trei ... (vezi toată discuția)
Probleme teren agricol, partaj succesoral fara cadastru rania1983 rania1983 buna ziua, sper din suflet sa primesc un raspuns lamuritor din partea dvs. Cum pot rezolva o situatie a unor terenuri agricole astfel: Titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)
A si b( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act ... Mishu B Mishu B A si B( prin mostenire), proprietari teren, in baza la un act de proprietate din 1949, inainte de colectivizare, incepand din 1992 solicita reconstituirea de ... (vezi toată discuția)