Salut
Stand la parter-ul unui bloc si avand un magazin de cartier, perete in perete si in fiecare vara am aceleasi probleme.
Prima problema si cea mai deranjanta este cea a aerului conditionat. Fiind vorba de un magazin, aerul conditionat este unul puternic, destul de zgomotos si este pronit atat ziua, cat si noaptea. De mentionat ca in momentul in care functioneaza scoate un zgomot insuportabil, continuu si asta la jumatate de metru distanta fata de geamul meu si indreptat catre geamul meu. Din pacate nu ma pot intelege cu afaceristul sa il mute, pentru ca il costa bani si pentru ca in fata magazinului il strica betivanii ( a doua problema ), iar in celelalte laturi nu sunt de acord alti proprietari sa il mute. Ce pot face? Ce poate face politia?
A doua problema este cea a afacerii. Acesta vinde tigari la bucata, bautura la pahar. De mentionat ca nu este bar si nu are amenajat nimic. Nu ca asta ar fi treaba mea, dar cetatenii binedispusi de bautura data la pahar prefera ca loc de dezbatere gradina din fata geamului unde vorbesc urat, fumeaza, aruncand mucurile de tigara pe jos, asa cum fac si cu ambalajele de la pachetele de tigari, sau altele.
Daca sunteti constituiti in asociatie de proprietari in loc, cereti presedintelui asociatiei actele asociatiei. Vedeti ce drepturi aveti ca membru.Vedeti daca cel care opereaza magazinul este proprietarul magazinului ori doar il are inchiriat la firma. Obtineti datele firmei de la Oficiului Comertului. Vedeti daca activeaza legal si are toate actele. Introduceti problema pe o ordine de zi a asociatiei. Notificati firma in scris cu ce problema aveti. Faceti-i reclamatii la tot ce va trece prin minte. Daca nu va intelegeti, dati-l in judecata. Atrageti de partea dvs. alti proprietari.