Ma aflu in proces de divort, pe durata casniciei am contractat credite bancare, in urma mai multor refinantari, aceste credite au fost transformate din € in lei, cumulate intr-unul singur, eu titular cont, sotul coplatitor. Recent, in 2015 la ultima refinantare am ramas titular, sotul meu nu mai este coplatitor. Rata lunara este obligatia mea, sotul nu contribuie, desi creditul a fost facut pentru achizitionarea unui autoturism aflat in posesia sotului meu si renovarea apartamentului in care el continua sa locuiasca, proprietatea surorii lui. Cu hotararea judecatoreasca, in urma divortului pot cere bancii sa-i solicite sotului participarea la rambursarea creditului? E obligatoriu un proces de partaj pentru a reglementa faptul ca ambii avem obligatii fata de banca? Eu platesc o rata, dar nu beneficiez de bunurile pentru care am facut imprumutul!
Buna seara,
Doar cu o sentinta judecatoreasca care sa arate ca fostul ramane cu creditul si dumneavoastra nu mai sunteti platitor puteti sa fiti scutita de palta ratelor, acestea urmand a fi achitate de fost.
Va sfatuiesc ca la partaj sa introduceti si banca ca intervenient fortat in conditiile art. 78 si celelalte Cod de Procedura Civila.
Partaj
AdrianaVarabief
Buna ziua! Am divorțat de fostul soț cu care am achiziționat în timpul căsnicie un apartament prin creditul Prima Casa cand ne-am despărți am si facut ... (vezi toată discuția)