avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cercetare in curs?... sau ....
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cercetare in curs?... sau ....

In urma cu 4 luni am fost am fost complice la un furt dintr-un supermarket in care un angajat a vrut sa sustraga niste produse. Am fost la politie de am da o declaratie iar de acolo mi-a zis ca o sa mai fiu chemat cam intr-o luna sa mai dau o declaratie dar dupa acea declaratie nu am mai fost chemat nicaieri. Care ar putea fi explicatie ca eu sincer nu am nici o idee. Se poate sa nu se mai intample nimic avand in vedere ca au trecut 4 luni si nu am fost chemat nicaieri?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:25, 22 Septembrie 2009
Din cele relatate de dumneavoastra aici inteleg ca volumul de munca avut de politisti determina durata asa mare de timp. Muntumesc pt raspunsuri. Si inca ceva ce ar mai trebui sa se finalizeze cand am recunoscut tot si plus de asta a fost si un furt banal dintrun supermarket iar prejudiciul a fost recuperat plus ca supermarketul nu are nici o pretentie?/
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
andrei-nicu, utilizator
Ce anume trebuie sa se finalizeze?
In primul rand anchetatorul trebuie sa redacteze o propunere de solutionare a cazului, adica sa solicite parchetului o anumita masura, functie de gravitatea faptei si materialul probator administrat.
Nu politia dispune masura-solutia, ci Parchetul.
Acesta va hotari daca va emite rechizitoriul pentru a va trimite in judecata sau va aplica o masura administrativa.
andrei-nicu a scris:

Din cele relatate de dumneavoastra aici inteleg ca volumul de munca avut de politisti determina durata asa mare de timp. Muntumesc pt raspunsuri. Si inca ceva ce ar mai trebui sa se finalizeze cand am recunoscut tot si plus de asta a fost si un furt banal dintrun supermarket iar prejudiciul a fost recuperat plus ca supermarketul nu are nici o pretentie?/

Trebuie sa aveti rabdare.
Daca e asa cum ziceti veti primi amenda administrativa daca sunteti la prima abatere penala.
Ati mai avea varianta de a plati un avocat care sa se intereseze dar poate ca e mai bine sa asteptati si nu sa cheltuiti bani.

avocat Claudiu Lascoschi
Exista posibilitati mari pentru a primi o pedeapsa cu suspendarea executarii acesteia,conform art.81 c.pen.Depinde si de atitudinea pe care ati avut-o in timpul cercetarilor penale,dar si de cea pe care o veti avea in cursul cercetarii judecatoresti.
Ar fi bine sa va angajati avocat pentru o sustinere profesionista,deci in avantajul dvs.a cauzei
Deoarece nu precizati concret contributia dvs. la savirsirea faptei si oferiti prea putine elemente, nici raspunsurile nu pot fi pertinente,ci mai mult pe linga...
Rugamintea este, daca doriti sfaturi, sa oferiti date concrete si la obiect. Multumesc...sper ca sunt in asentimentul colegilor?!:)

Alte discuții în legătură

Interdictie intrare in hipermarket puiutzubleg puiutzubleg Buna ziua, In urma cu o saptamana, am fost fara sa vreau martora unor evenimente, fiind la cumparaturi cu o prietena. Aceasta a sustras dintr-un hipermarket ... (vezi toată discuția)
Martor la un furt din mall clauditzzza clauditzzza Buna ziua Acum cateva zile am mers cu cativa prieteni la mall in Bacau.Am intrat prin cateva magazine,singur, de unde mi-am cumparat cateva articole de ... (vezi toată discuția)
Furt calificat stefangsn stefangsn Am fost prins de curand de catre agentii de paza a unui magazin de haine, inainte sa ies din magazin, cu haine sustrase fara sa le platesc,(erau intr-o ... (vezi toată discuția)