avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Alcool 0.55 in aerul expirat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Alcool 0.55 in aerul expirat

Buna ziua!

Aseara am fost oprit de domnii de la rutiera si testat cu etilotestul, rezulatul a iesti 0.55mg. Am fost la spital, mi s-au luat 2 probe de sange, am fost testat de dr. (daca merg drept, m-au pus sa ma uit dupa un pix...).

Mentionez ca am permis de 5 ani iar acum a fost pentru prima data cand am fost oprit, am cooperat si m-am purtat frumos.
Bausem 3-4 beri (500ml) cu jumatate de ora - o ora inainte sa fiu oprit. Inca nu stiu rezultatul probelor de sange.

Am inteles ca este dosar penal, aveti idee la ce sa ma astept?
Trebuie sa imi iau un avocat?
Mi se anuleaza permisul?
Trebuie sa platesc amenda? :sorry:

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndrasM , utilizator 13:54, 17 Octombrie 2018
Amenda veti primi cu siguranta si permisul va fi suspendat.
3-4 beri la 500ml inseamna destul de mult si cu siguranta la analize va iesi o concentratie mare. La momentul acesta nu este neaparat necesar sa consultati un avocat, insa, pentru celeritate, dupa aflarea rezultatelor puteti colabora.
Buna ziua,
Va sfatuiesc sa discutati cu un avocat si sa nu dati NICIO declaratie fara ca acesta sa fie de fata.
Din pacate este posibil ca in sange sa aveti in jur de 1 la mie deci sa va fie aplicate prevederile art. 336 C.Pen
Conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe
(1) Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă.
(3) Dacă persoana aflată în una dintre situaţiile prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) efectuează transport public de persoane, transport de substanţe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obţinerea permisului de conducere sau în timpul desfăşurării probelor practice ale examenului pentru obţinerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Asa caaa, e bine sa discutati deja cu un avocat toate implicatiile.
Rezultatele analizelor de sange vor indica cu siguranta o alcoolemie de peste 0,8g/l, ceea ce intra sub incidenta legii penale.
In functie de rezultatul probelor biologice o sa stiti ce consecinte vor urma.
Daca valoarea probelor biologice indica o imbibatie alcoolica de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge, probabilitatea sa fiti trimis in judecata este mare.
Daca veti fi trimis in judecata si condamnat, permisul se anuleaza in urma hotararii definitive.
Exista si posibilitatea ca instanta sa dispuna amanarea aplicarii pedepsei, urmand ca permisul de conducere sa va fie inapoiat, daca instanta nu stabileste prin hotarare ca obligatie sa nu conduceti in termenul de supraveghere.
Va salut!

Mi-au venit rezultatul analizelor. 1.25 g/l la prima proba si 1.10 g/l la a 2-a. Am discutat cu politistul si a zis ca va preda dosarul la parchet saptamana viitoare.
Trebuie sa vorbesc acum cu un avocat sau dupa confirmarea solutiei?
Aveti idee la ce as putea sa ma astept?

Multumesc!

Alte discuții în legătură

Retinerea permisului Barbuceanu Barbuceanu Buna ziua! Pe 12.12.2016 permisul de conducere mi a fost retinut din cauza alcoolului 0.48 mg/l am fost la IML si dosarul a fost trimis la parchet. Cat poate ... (vezi toată discuția)
Permis retinut Catalin1996 Catalin1996 Buna ziua. Vin si eu cu niste intrebari si nelamuriri. Pe data de 24.04.2016 am fost oprit de catre un echipaj de politie in jurul orei 02.20 si mi s-a pus ... (vezi toată discuția)
Alcoolemie Aliz21 Aliz21 Bună ziua Alcoolul în aer 0.77 am înțeles ca în sânge va fi dublu..??!! Caz penal... Amenda penala... La ce sa ma aștept? (vezi toată discuția)