avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 733 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... furt ...sunt disperat va rog ajutor
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

furt ...sunt disperat va rog ajutor

uf'..sunt agitat rau nici nu stiu cum sa incep....

un fost prieten fura un laptop..in timp ce persoanele pagubite..sunt la mine acasa...eu stiam de la inceput ca o sa fure in timp ce persoanele sunt la mine acasa...dar nu lam' luat in serios...el asa a facut ...a furat laptopu'..ziua urmatoare neau ridicat politistii si am mers la sectie.....in declaratia de acolo...am scris ca nu stiu nimic de ce a facut fostul meu priten el fiind si recidivist..

intre timp el ma furat si pe mine de o camera digitala...si sunt chemat la proces in calitate de parte vatamata..:|....totul sa intamplat atat de repede nu am putut sal' opresc nici nul' luasem in serios...si cand mam' pomenit cu laptopu' si cu el la usa parca ma traznit fulgeru':|smile.gif....

..vreau sa va intreb va rog frumos....

daca se afla ca eu am stiut de toata magaria asta...:|..ce pot patii in cel mai rau caz:|..am 16 ani si ma tem pentru viata mea....nu am mai avut nici un fel de probleme cu politia pana acu'....e prima abatere...rog seriozitate in raspunsuri multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 03:25, 24 Septembrie 2009
"Pedeapsa este aceiasi si pentru faptas si pentru complice"-"Facientes et consentientes poena par"

Daca din cercetarile ce se vor efectua ar rezulta ca dvs.,cunoasteti imprejurarile despre care faceti vorbire, ati fi acuzat de complicitate la furt,in forma retinuta in sarcina fostului dvs."prieten",urmand ca in cazul dvs.sa se faca aplicarea art.26 c.pen.
Trebuie sa aveti grija ce faceti sau ce declarati.
Pai spuneti ca stiati de la in ceput ca va fura , daca vine la dvs. acasa. S-ar putea consoidera ca i-ati dat acceptul, tacit. In plus, v-a furat si pe dvs. Ati gresit din start, invitandu-l acolo. Va trebui sa demonstrati ca nu cunosteatii intentile prietenului si ca atare, ca nu ati fost complice.
In cazul infractiunii de furt, retragerea plangerii nu poate opera.
Buna ziua tuturor.
Eu am o opinie total diferita celor exprimate de colegi.Insa opinia mea se intemeiaza pe definitia complicitatii asa cum se regaseste ea la art.26 C.pen.
Complicele este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta , in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Complice este de asemenea si persoana care promite inainte ,sau in timpul savarsirii faptei,ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe infractor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este tinuta.
Din cele descrise de autorul intrebarii nu este vorba de nici o manifestare in sensul celor prevazute la art 26 din C. pen.
Simplul fapt ca a stiut, sau a aflat despre o infractiune de furt nu constituie motiv de incriminare, furtul nefacand parte din categoria infractiunilor a caror nedenuntare este incriminata de codul penal roman.
Eu afirm ca nu se pune in speta probleme complicitatii la infractiunea savarsita, de fapt nu se pune problema vreunei acuzatii.
Pentru dl Lascoschi:pana la scoala de corectie e cale lunga ...
da ...am cam inteles....deci eu..vreau sa aflu' un lucru':|....simplu

daca ma acuza de complice la furt calificat....imi da pedeapsa cu suspendare adica...(adica TEORETIC te condamna la inchisoare,se consemneaza condamnarea in cazier, la prima abatere penala primesti pedeapsa cu executare la care se aduna si suspendarea asta.Ideea e ca vei avea cazier dar nu vei executa sentinta in penitenciar)...corect?

si mai vreau sa imi spuneti daca am cum sa fac inchisoare....?..asta vreau sa aflu''...e prima si ultima abatere
rentacred a scris:

Buna ziua tuturor.
Eu am o opinie total diferita celor exprimate de colegi.Insa opinia mea se intemeiaza pe definitia complicitatii asa cum se regaseste ea la art.26 C.pen.
Complicele este persoana care, cu intentie, inlesneste sau ajuta , in orice mod la savarsirea unei fapte prevazute de legea penala.
Complice este de asemenea si persoana care promite inainte ,sau in timpul savarsirii faptei,ca va tainui bunurile provenite din aceasta sau ca va favoriza pe infractor, chiar daca dupa savarsirea faptei promisiunea nu este tinuta.
Din cele descrise de autorul intrebarii nu este vorba de nici o manifestare in sensul celor prevazute la art 26 din C. pen.
Simplul fapt ca a stiut, sau a aflat despre o infractiune de furt nu constituie motiv de incriminare, furtul nefacand parte din categoria infractiunilor a caror nedenuntare este incriminata de codul penal roman.
Eu afirm ca nu se pune in speta probleme complicitatii la infractiunea savarsita, de fapt nu se pune problema vreunei acuzatii.
Pentru dl Lascoschi:pana la scoala de corectie e cale lunga ...

exact...eu stiam si de la inceput ...dar nu iam dat atentie nu lam' crezut deloc....+ ca ..nu miam' insusit nici un bun...nu am pus mana pe nimic

nu lam ajutat si sustinut cu nimic...se poate constituii urmatoarea faza...

eu la politie.....mia' fost luata declaratie de martor....pe care am scris ca nu stiu nimic....(poate mam panicat)

pana la urma laptopul a fost recuperat....

Alte discuții în legătură

Va rog sa ma ajutati ! ContSters68188 ContSters68188 Acum 8 luni am fost implicat in 3 spargeri auto ....fiid doar prezent deoarece cel care le sparge era cel mai bun prieten al meu ...sunt minor ....acum am 17 ... (vezi toată discuția)
Complicitate la furt calificat lights lights am 20 de ani sunt la prima abatere, si sunt acuzat de complicitate la furt calificat `mai exact au fost furati niste porumbei ...acestea au fost restituiti ... (vezi toată discuția)
Furt de benzina,pentru prima data ,urgent va rog astept un raspuns ,imi pierd controlul ContSters128371 ContSters128371 dar nu inteleg de ce cei de la politie au spus a doua zi,ca nu este necesar avocat si sa stea linistit ca in cel mai rau caz va primi amenda,deci nici macar ... (vezi toată discuția)