avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... drepturi banesti
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

drepturi banesti

Buna ziua,am lucrat in invatamant , sunt pensionara si pt.ca am mai mult timp,doresc ca in numele meu si al fostilor mei colegi,sa va consult intr-o problema.In anul 2009 am obtinut o sentinta civila prin care angajatorul este obligat la plata diferentelor salariale rezultate din incadrarea gresita a salariatilor.Sumele efective le-am primit cu mare intarziere ,esalonate pe ani pana in anul 2015.Din aceasta cauza,cu sprijinul sindicatului nostru am solicitat instantei de judecata acordarea de dobanzi legale si penalizatoare.Am avut castig de cauza si in aceasta speta.
In sentinta primita,in anul 2015 ,definitiva si executorie,Tribunalul isi insuseste cererea noastra ,constata ca avem dreptul la dobanzi legale si penalizatoare dar ...in hotararea data in incheiere obliga angajatorul la plata dobanzilor legale.Nu se mai pomeneste de cele penalizatoare.Noi credem ca a fost o scapare a celor care au redactat hotararea.
La vremea aceea neconcordanta aceasta nu a fost observata de functionarii scolii,a fost constatata acum cand urmeaza sa primim foduri pentru plata efectiva a dobanzilor.
Intrebarea este : ce putem face ? o noua actiune in instanta?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:13, 4 Mai 2017
Se poate cere lămurirea hotărârii şi înlăturarea dispoziţiilor contradictorii.

"Deşi art. 443 alin. (1) NCPC nu stabileşte un termen în cadrul căruia cererea poate fi formulată, în ce priveşte lămurirea dispoziţiilor din dispozitiv trebuie admis că cererea de lămurire poate fi formulată oricând, dar numai pânâ la iniţierea procedurii de executare silita, moment după care nu va mai putea fi formulată decât contestaţia la titlu, întrucât, în caz contrar, dispoziţiile relevante din secţiunea codului referitoare la contestaţia la executare nu ar avea aplicabilitate, ceea ce nu poate fi acceptat."
Detalii: [ link extern ]
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2017
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare hotarari judecatoresti Carp Mircea Carp Mircea Hotarare Tribunal Admite cererea Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să emită decizie de revizuire a drepturilor de pensie ale ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca neclara. tzuku51 tzuku51 Intr-un dosar de partaj,printre altele,in sentinta civila pronuntata in 2005,ramasa definitiva prin respingerea recursului promovat de reclamanti,instanta \" ... (vezi toată discuția)
Termen de apel Florin2015 Florin2015 Buna ziua.Sint nou pe forum de aceea va rog sa imi acordati o mina de ajutor. Am un proces pe care l-am cistigat.La finalul sentintei scrie ca termenul de ... (vezi toată discuția)