avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Interpretare hotarari judecatoresti
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Interpretare hotarari judecatoresti

Hotarare Tribunal
Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite acţiunea. Obligă pârâta să emită decizie de revizuire a drepturilor de pensie ale reclamantului ............ prin stabilirea punctajului mediu anual raportat la stagiul complet de cotizare de 20 de ani în loc de 30 de ani, drepturile revizuite urmând a se acorda reclamantului începând cu 3 ani anterior datei de 08.08.2018. Cu apel în 30 de zile de la comunicare, cererea de apel urmând a fi depusă la Tribunalul ........................
Document: Hotarâre 610/2018 24.10.2018

Hotarare Curte
Tip solutie: Schimbat în parte
Solutia pe scurt: DEC.113/2019 Admite apelul declarat de pârâta CASA JUDEŢEANĂ DE PENSII ................. Schimbă în parte sentinţa civilă nr.610/24.10.2018 a Tribunalului ............., în sensul că : Drepturile de pensie revizuite se vor acorda reclamantului pentru perioada 08.08.2015-31.12.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.
Document: Hotarâre 113/2019 05.03.2019

Cum interpreteaza juristii hotararea Curtii ?
Mie mi se pare ca hotararea Curtii nu este in regula.
In szensul in care:
Ce se intampla cu drepturile revizuite dupa 31/12/2015 ?

Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:08, 14 Aprilie 2019
Daca este necesar, rog sa mutati topicul pe alt forum.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Revin
Admite apelul.............
Schimbă în parte sentinţa...........................
.....în sensul că : Drepturile de pensie revizuite se vor acorda reclamantului pentru perioada 08.08.2015-31.12.2015. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei civile apelate. Definitivă....

In interpretarea mea aceasta hotarare a Curtii nu schimba(in parte sentinta) nimic din hotararea instantei de fond.

Intrebare:
In urma unei cereri de clarificare se mai poate schimba ceva din hotararea instantei de fond ?
In opinia mea, nu.

Nefiind jurist, intreb.

Astept si comunicarea hotararii.
Pote ma lamuresc acolo.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Exista vre-un termen pentru depunerea unei cereri de lamurire care sa fie legat de data comunicarii hotararii judecatoresti ?
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
".... art. 443 alin. (1) NCPC nu stabileşte un termen în cadrul căruia cererea poate fi formulată, în ce priveşte lămurirea dispoziţiilor din dispozitiv trebuie admis că cererea de lămurire poate fi formulată oricând, dar numai pânâ la iniţierea procedurii de executare silita, moment după care nu va mai putea fi formulată decât contestaţia la titlu, întrucât, în caz contrar, dispoziţiile relevante din secţiunea codului referitoare la contestaţia la executare nu ar avea aplicabilitate, ceea ce nu poate fi acceptat...."
Detalii: [ link extern ]

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divort hotarare definitiva ? aura dana aura dana Sotia a castigat procesul de divort cu daune morale, la judecatorie din culpa exclusiva a sotului, dovedit cu martori. Sotul a facut recurs, iar la tribunal ... (vezi toată discuția)
Extras carte funciara daniel_fergusson daniel_fergusson Va rog, poate ca cineva imi poate explica partea a 2a din extrasul de cartea funciara: A. Partea I. DESCRIEREA IMOBILULUI \"Unitate individuala\" Se ... (vezi toată discuția)
Revizuirea (dupa recurs). spirit spirit Am castigat recursul, dar exista o contrarietate de decizii in apel si fond care ma determina sa ma gandesc la o urmatoare cale de atac. Va rog, daca are ... (vezi toată discuția)