avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Cercetare disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Cercetare disciplinara

Este adevarat ca pot convoca salariatul la o cercetare disciplinara fara a mai respecta termenul minim de 5 zile lucratoare de la convocare si ziua efectiva a convocarii? Pana acum era stabilite minim 5 zile lucratoare intre cele 2 momente. Acum, cnf. art 251 alin 2 nu mai specifica nimic.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:38, 4 Mai 2017
Bună ziua!

Într-adevăr, nu există un termen minim de convocare, dar, dată fiind obligația angajatorului de a menționa în convocator cu exactitate abaterile pentru care este dispusă cercetarea, consider că angajatul trebuie convocat într-un termen rezonabil care să îi permită pregătirea apărării, convocarea la rândul lui a unui reprezentant al sindicatului sau angajarea unui avocat. Or, din punctul meu de vedere, dacă o astfel de procedură e contestată în instanță, o convocare de pe o zi pe alta mă îndoiesc că va fi considerată rezonabilă de către o instanță.
@ rrramor

Termenul de convocare la cercetarea disciplinara este stabilit prin reg.intern sau prin ccm aplicabil angajatorului.
Multumesc frumos. Am 3 zile intre emiterea convocarii si data de intalnire. Sunt bine :)
Mi se pare cam putine.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Convocare cercetare disciplinara smari smari Buna ziua ! Pe scurt,daca exista un termen intre data sesizarii si convocarea salariatului? Nu ar trebui sa fie undeva aproape de data sesizarii? Sau prin ... (vezi toată discuția)
Numar sedinte in cadrul cercetarii disciplinare roberto27 roberto27 Buna ziua, 1. Este stipulat undeva cate sedinte poate contine o cercetare disciplinara prealabila ? 2. In caz ca pentru elucidarea faptelor sunt necesare mai ... (vezi toată discuția)
Convocare cercetare disciplinara mefisto66 mefisto66 Bună ziua, Maine trebuia sa fiu prezent la cercetarea mea disciplinara la care am fost înștiințat prin mail și prin recomandata, recomandata încă ... (vezi toată discuția)