avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 623 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plata expertizei. Cum îmi pot încasa onorariul ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plata expertizei. Cum îmi pot încasa onorariul cuvenit?

Buna seara,

Acum trei luni instanta a hotarat majorarea onorariului cu 4500 ron pentru expertiza efectuata in sarcina uneia dintre parti. Desi a trecut aproape trei luni partea in sarcina carui a fost dispusa plata expertizei nu a facut plata. Contactandu-i mi-a raspuns ca ei nu sunt de accord cu sentinta si ca va merge in apel dupa primirea motivarii de la instanta. Cum pot recupera legal onorariu cuvenit? Precizez ca instanta inca nu a dat incheiere desi a trecut aproape trei luni de la pronuntare. Procesul a durat aproape 2 ani. Expertiza a fost depusa acum mai bine de un an. Probabil ca apelul va dura si el 2 ani si nu vreau ca munca nea care a fost titanica si nu e nici pe departe platita( asta e alta discutie) sa ramana opera de caritate sau sa ii recuperez la calendele grecesti..
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:49, 14 Mai 2018
Daca nu sunteti parte in dosar nu puteti depune intampinare.
La executorul judecatoresc puteti apela dupa ce se da o hotarare definitiva, care poate fi data de Curtea de Apel.
Cu incheierea executorie legalizata va puteti adresa executorului judecatoresc.
ing. Ioan Ciobanu
ABERANT.
Executorul judecatoresc se pune in miscare doar daca Biroul local de expertize tehnice judiciare a tribunalului de competenta teritoriala, nicidecum la solicitarea expertului judiciar. Asadar expertilor i judiciari trebuie sa ne unim , sa ne cerem drepturile si pentru a avea o legislatie explicita, coerenta si la nivel european.
Treaba cu unirea expertilor pentru o legislatie moderna, explicita, coerenta se pare ca nu intereseaza justitia in acest moment. In urma cu vreo 3 ani am mai purtat o discutie in acest sens, chiar am depus impreuna si separat niste propuneri la un proiect aiuristic de modificare a OG nr. 2/ 2000 cu modificarile si completarile ulterioare.
Ati mai auzit ceva ? Eu, Nu.
BEJENARU PETRU a scris:

ABERANT.
Executorul judecatoresc se pune in miscare doar daca Biroul local de expertize tehnice judiciare a tribunalului de competenta teritoriala, nicidecum la solicitarea expertului judiciar. Asadar expertilor i judiciari trebuie sa ne unim , sa ne cerem drepturile si pentru a avea o legislatie explicita, coerenta si la nivel european.


DELOC ABERANT

In urma cu aproximativ 2 ani m-am adresat executorului judecatoresc avand o hotarare definitiva in dispozitivul careia se preciza "obliga partea X sa achite suma ........ drept onorariu pentru expertul Ciobanu Ioan". Pe baza acestei hotarari am incasat onorariul prin executor judecatoresc.

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertiza judiciara Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna seara Asa cum se intampla in cele mai multe cazuri, se da hotararea (dosar civil),se decide asupra onorariului final si a prtii obiligata la plata(in ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu expert bbdp bbdp Buna ziua, Am fost desemnat expert judiciar intr-o cauza fiscala. Expertiza a fost ceruta de parat. La solicitarea instantei am depus expertiza inainte ca ... (vezi toată discuția)