avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Plata expertizei. Cum îmi pot încasa onorariul ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Plata expertizei. Cum îmi pot încasa onorariul cuvenit?

Buna seara,

Acum trei luni instanta a hotarat majorarea onorariului cu 4500 ron pentru expertiza efectuata in sarcina uneia dintre parti. Desi a trecut aproape trei luni partea in sarcina carui a fost dispusa plata expertizei nu a facut plata. Contactandu-i mi-a raspuns ca ei nu sunt de accord cu sentinta si ca va merge in apel dupa primirea motivarii de la instanta. Cum pot recupera legal onorariu cuvenit? Precizez ca instanta inca nu a dat incheiere desi a trecut aproape trei luni de la pronuntare. Procesul a durat aproape 2 ani. Expertiza a fost depusa acum mai bine de un an. Probabil ca apelul va dura si el 2 ani si nu vreau ca munca nea care a fost titanica si nu e nici pe departe platita( asta e alta discutie) sa ramana opera de caritate sau sa ii recuperez la calendele grecesti..
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 3 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 13:49, 14 Mai 2018
Ma confrunt cu aceiasi situatie privind recuperarea onorariului suplimentar neplatit de catre parti in multe situatii. Executorii judecatoresti cu care am discutat au refuzat sa se implice pe motiv ca desi onorariul este clar ca se cuvenea subsemnatului, atat timp cat acesta trebuie achitat in contul BLET, doar titularul de cont poate sa solicite executarea. BLET refuza sa faca acest lucru si m-a directionat catre biroul Servicii Profesii Conexe (ceva de genul acesta, nu retin denumirea exacta) din Ministerul Justitiei, cel care a eliberat autorizatiile de expert. Acest serviciu mi-a comunicat ca nu se poate imp[lica "in actul de justitie"!@
Trebuia sa deschideti o discutie noua, furnizand detalii, care poate fi urmarita usor de cei care doresc sa comenteze. Timpul este pretios si se pierde mult timp pentru a reciti tot ce s-a scris la discutia initiala.
Atata timp cat nu exista o lege moderna, actualizata cu prevederile din coduri care sa stabileasca conditii pentru desfasurarea activitatii de expertiza si expertii plus specialistii tehnici judiciari nu vor fi reprezentati de o asociatie unica, nu se va rezolva nici problema platii onorariilor suplimentare. O solutie, la limita legii (puteti primi amenda jurdiciara de la instanta pentru nedepunere raport de expertiza la termenul de judecata) ar fi sa nu depuneti raportul pana partile in proces nu se angajeaza sa plateasca diferenta de onorariu.
Pe moment MJ nu pare a fi interesat de rezolvarea activitatii de expertiza.
Numai cand expertii si specialistii tehnici judiciari vor proceda similar (ma refer la onorarii), MJ se va convinge ca activitatea de expertiza este indispensabila actului de justitie.
Gasiti aici cateva elemente legate de activitatea de expertiza: www.avocatnet.ro/forum/discu...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata onorariu expertiza judiciara Cabinet Expert Contabil Cabinet Expert Contabil Buna seara Asa cum se intampla in cele mai multe cazuri, se da hotararea (dosar civil),se decide asupra onorariului final si a prtii obiligata la plata(in ... (vezi toată discuția)
Cat costa o expertiza ? florescu58 florescu58 Va rog sa-mi spune-ti cat costa o expertiza in cazul unui partaj ( imobiliara , contabila , auto ) . (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu expert bbdp bbdp Buna ziua, Am fost desemnat expert judiciar intr-o cauza fiscala. Expertiza a fost ceruta de parat. La solicitarea instantei am depus expertiza inainte ca ... (vezi toată discuția)