avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Trecere de la un contract individual de muncă de 8 ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Trecere de la un contract individual de muncă de 8 ore la unul de 4 ore și recalcularea indemnizației de concediu

Bună ziua,

Doresc să propun angajatorului trecerea de la un contract individual de muncă de 8 ore la unul de 4 ore la domiciliu, cu un salariu mai mic. Problema ar fi că am multe zile de concediu de luat, inclusiv toate zilele de anul trecut, iar dacă nu le iau imediat după trecerea la 4 ore mi se va diminua contravaloarea indemnizației de concediu proporțional.
Poate fi această situație rezolvată altfel decât prin încetarea actualului contract de muncă de 8 ore pe cale amiabilă urmată apoi de o reangajare imediată pe contract de 4 ore la domiciliu? La închiderea actualului contract de muncă voi fi îndreptățit să primesc compensarea în bani a zilelor de concediu la nivelul salariului de acum.

Mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: ino2010 , utilizator 08:02, 4 Mai 2017
Intr-adevar, pentru a nu vi se diminua cuantumul indemnizatiei, ar trebui ca zilele de CO sa le efectuati in luna in care isi produce efectele modificarea duratei timpului de munca si a salariului.

Altfel, cuantumul acesteia va fi diminuat.
Mulțumesc!

PS. Se poate să se corecteze greșeala din titlu (nu vreau răspuns pe forum, ci doar e o cerință pentru administatori) ?
Ultima modificare: Joi, 4 Mai 2017
ino2010, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Plata concediu de odihna dupa intoarcerea din concediu crestere copil adriana2011 adriana2011 Am o colega care s-a intors dupa un an din crestere copil. Vrea sa treaca la 4 ore. Cum se plateste concediu de odihna aferent anului 2015, cat a fost in ... (vezi toată discuția)
Calcul co timp de munca 32 ore luna inegal Maran Corina Maran Corina Buna ziua, Il vad pe domnul freeelis si nu vreau sa-l pierd imediat scriu stiu ca proportional (vezi toată discuția)