As vrea sa cumpar un imobil dar vanzatoarea are 81 ani, iar fiul vrea sa-i faca procura lui ptr a semna el la vanzare, ptr a se ocupa el de toate actele necesare vanzarii. Zice ca pot face precontractul cu ea cand o aduce la oras, urmand apoi sa-i scoata certificat medico-legal care sa ateste c-a fost in deplinatatea facultatilor mintale cand a semnat. Nu inteleg ce rost mai are dupa? Nu trebuie inainte de semnatura, indiferent ce semneaza, procura, antecontract, contract?
Nici vorba sa asteptati atat. Saptamana trecuta mi-am programat bunica la IML. Am programat-o luni pentru joi si in dupa-amiaza zilei de joi am primit certificatul. Nu faceti acte fara ca persoana varstica sa aiba acest certificat. Vedeti insa ca este valabil doar 48 de ore.... Succes
dar procura facuta de ea baiatului e valabila mai mult timp? altfel ce facem? o plimbam pe bunica saraca iar pe la IML de s-o ivi vreo problema si nu s-o semna actul?
da, e valabila 3 ani daca partile nu stabilesc un termen sau se poate da pe un termen determinat de 5 ani maxim. Desigur, daca decedeaza batrana, nu mai e valabila.
Procura notariala
stinghie
Ce acte ii trebuiesc unei persoane in varsta de 78 de ani pentru a-si imputernici sotia in vederea vanzarii unui teren pentru care detine titlu de proprietate ... (vezi toată discuția)