In data de astazi, am primit de la angajatorul meu 6000 RON pentru a achita factura unui hotel la care suntem cazati impreuna cu alti colegi de servici.
Din cauza unor probleme aparute la locul de munca (ore suplimentare neplatite, decontarea transportului intarziat, diurne neplatite) as vrea sa-mi dau demisia si sa nu le mai returnez banii sau le returnez banii doar atunci cand isi achita datoriile fata de mine. Am primit banii sub forma de " avans decont deplasare". Ma pot acuza de furt sau ma pot acuza de ceva atata timp cat mi-au virat banii de buna voie?
Nici nu trebuie. Ei fac o plângere penală la politie cum ca ai fugit cu banii firmei. Tu trebuie sa dovedești că nu este așa.
Ei arata documentele contabile în care scrie că ți s-a făcut un virament. Prin urmare, ai furat banii firmei.
Rezultat: dosar penal, pârnaie. Și banii dati inapoi.
Pe sistemul asta pot sa-mi fac plangere la politie pentru diurna pe care o primesc saptamanal de 250 de lei. Mi se face un virament de 250 de lei dar nu semnez nimic, nici foaie de parcurs si nici nu completez ceva foaie de decont cum completam la alta firma la care am lucrat.
A mai fost un caz in firma acum 4 ani cand unui fost coleg i s-au virat 8000 RON pentru plata chiriei unor masini. Manageru i-a cerut banii colegului ca sa "plateasca el" , si a doua zi si-a semnat demisia. Nu stiu care a fost manevra, dar sunt liberi amandoi!
Dacă după ce ai primit 3 răspunsuri cu aceeași opinie (chiar 4 cu a mea) tu insisti sa faci cum ai auzit ca ar făcut altii n-ai decat sa faci, ca nu te tine nimeni si ai reponsabilitatea propriilor decizii și acțiuni.
Se poate inchide subiectul, le-am returnat astazi banii. N-am vrut sa pastrez banii pentru a ma bucura cumva de ei, ci mai mult ca sa ma razbun pe superiorul meu. Oricum, chiar si asa l-am bagat putin in sperieti si m-a amenintat tot weekendu ca suna la politie sa-mi faca plangere. Cand a vazut ca nu cedez a schimbat tactica si a incercat sa ma convinga ca nu e frumos, ca o sa se rezolve problemele intre noi samd. Cred ca fost lectie pentru el, sa respecte mai mult angajatii pentru ca roata fi ea si patrata tot se intoarce odata. Incepand de astazi mi-am incheiat orice socoteala cu firma respectiva!
Ce solutii sunt ?
nimar
Buna seara,
Ma lovesc de urmatoarea situatie :
- SC X SA emite o dispozitie de plata a unei sume de bani catre un salariat propriu cu un anumit scop ( mai ... (vezi toată discuția)