avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1600 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cheltuieli judecata
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cheltuieli judecata

Buna ziua, de mai bine de 6 ani, presedintele asociatiei de proprietari initiaza recurs dupa recurs in procesul cu fostul administrator, pentru recuperarea unor sume. In tot acest timp, nu a informat membrii asociatiei privind evolutia proceselor si nici nu a purtat discutii cu acestia privind oportunitatea continuarii actiunilor judecatoresti (hotaririle instantelor fiind, dupa aprecierea presedintelui injuste). In tot acest timp proprietarii au platit cheltuieli de judecata. Incepind cu aceasta luna (intretinerea pe luna august)..o parte din locatari au decis sa nu mai plateasca cheltuielile de judecata.
Intrebarea 1. - Exista posibilitatea ca proprietarii sa nu mai plateasca cheltuielile de judecata, avind in vedere cele de mai sus?
Intrebarea 2. - Suma reprezentind cheltuielile de judecata fac parte ca element component al cheltuielilor lunare de intretinere? Sunt supuse penalizarilo
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 23:54, 22 Septembrie 2009
Nu-mi dau seama cum in timp de 6 ani poate sa initieze "recurs dupa recurs"? De cate ori v-a pus la plata cheltuielile de judecata?
1. Da, puteti sa nu platiti. Si mai mult decat atat sa-i cereti expres sa va justifice aceste cheltuieli: in ce fel de proces s-au facut, cu ce rezultat...si tot asa...pentru fiecare cheltuiala.
2. Da, cheltuielile de judecata sunt considerate cheltuieli administrative si se tratateaza in rand cu celelalte. Cu precizarea ca la sfarsitul procesului vor fi puse in sarcina celui care a pierdut. Daca, sa zicem, administratorul pierde, atunci este dator sa plateasca cheltuielile de judecata si aceasta suma se va intoarce in buzunarul locatarilor, adica se vor scadea din cota de intretinere, in aceeasi suma in care au fost adaugate ca si cheltuieli. Daca asociatia pierde, atunci aceste cheltuieli raman asa cum au fost, adica achitate de proprietari.
...................
:offtopic:
Mie mi se pare destul de ciudata aceasta perioada de 6 ani in lamurirea chestiunii (chiar si intr-un sistem juridic care merge ca melcul) si de asemenea nu inteleg cate recursuri sa fi initiat acest presedinte al Dv.
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
elga50, moderator
Multumesc pentru promptitudine..dupa fiecare proces urma o noua expertiza contabila (solicitata cind de presedintele asociatiei...cind de fostul administrator)...si apoi recursul...(unuia si apoi a celuilalt) din aceasta cauza litigiul este inca "pe masa"...Referitor la cele doua intrebari...daca nu vom plati, sa inteleg ca vom aparea cu suma restanta...si deci vom putea fi penalizati?
Cu stima N. Ciclosan
Da, puteti fi penalizati, dar sunt de parere ca aveti de facut cateva lucruri pentru a evita escaladarea unei situatii nu tocmai placute:
1. sa va adunati cativa proprietari "mai infipti" si sa-i cereti presedintelui sa va faca o situatie a tuturor proceselor si a tuturor "recursurilor", pe motive si pe cheltuieli. In felul acesta va lamuriti de ce vi se cere sa platiti o anumita suma si ce e cu suma aceea;
2. sumele puse pe listele de cote, privitoare la costurile cu procesele sa nu fie penalizate, intrucat nu se va sti sfarsitul procesului. Ar fi fost de dorit daca aveati fond de reparatii sa fie scoase din fondul de reparatii, ca apoi, la final, in cazul in care asociatia castiga procesul, administratorul ar fi platit cheltuielile si acestea s-ar fi intors in fondul de reparatii.
........................
Ma bate gandul ca presedintele are si alte procese cu administratorul, care procese sa nu aiba o legatura directa cu asociatia, ci sa fie o poveste intre ei doi.
E de vazut asta!
Ultima modificare: Luni, 21 Septembrie 2009
elga50, moderator
Inca o data..multumiri...ultima parte a raspunsului...poate fi luata in consideratie...=D>
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli judecata Nic.Cic Nic.Cic Buna ziua, de mai bine de 6 ani, presedintele asociatiei de proprietari initiaza recurs dupa recurs in procesul cu fostul administrator, pentru recuperarea ... (vezi toată discuția)
Legea 230/2007 art.45 si art.49 sistemul propriu de penalizari ContSters309565 ContSters309565 Asociatie de proprietari de 3 ani infiintata. In acesti 3 ani de la infiintare sau schimat vre-o 3 presedinti si tot atatea comitete executivesi multe adunari ... (vezi toată discuția)
Pot fi dat in judecata pentru neplata fondului de reparatii de anul trecut? ContSters277537 ContSters277537 Buna ziua si numai bine! Am si eu 2 intrebari Fondul de reparatii de la bloc a fost stabilit de catre comitetul executiv, nu de adunarea generala, cum ar ... (vezi toată discuția)