avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1606 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Format registre / document societate
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Format registre / document societate

Buna ziua,

Imi puteti spune va rog ce registre si documente se pot tine in format electronic si care sunt obligatorii si in format fizic?
Cel mai recent răspuns: LIVIU NISTEA , utilizator 10:07, 13 Mai 2017
Raspunsul meu poate nu va lamureste prea mult, dar reprezinta experienta mea de zeci de ani de activitate. La ora actuala aproape orice program de contabilitate poate intocmi orice document si registru necesar in contabbilitate, inclusiv registrul jurnal, cartea mare, registrul inventar sau registrul de evidenta fiscala. Din pacate multi controlori de la ANAF sau Curtea de Conturi, desi s-au nascut cu 30 sau 40 de ani in urma mea, inca nu au ajuns in 2017 si pretind intocmirea manuala sau pe hartie a tuturor registrelor. Cat timp exista posibilitatea arhivarii electronice a tuturor documentelor contabile mi se pare aberant sa mai consumam hartie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru evidenta fiscala LIVIU NISTEA LIVIU NISTEA Doresc si eu un raspuns. Daca este obligatoriu de completat manual registrele de contabilitate( registru inventar, registru jurnal, registru de evidenta ... (vezi toată discuția)
Registru jurnal asociatie proprietari Constanta Loga Constanta Loga Va rog frumos daca se poate sa-mi raspunda si mie cineva,cum se completeaza registrul jurnal pentru o asociatie de proprietari si daca se inregistreaza la ... (vezi toată discuția)
Registre in format electronic mariamadalina mariamadalina Buna ziua! As dori sa stiu si eu daca exista vreo lege in baza careia registrele de intrari iesiri se pot tine in format electronic. Va multumesc! (vezi toată discuția)