avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 827 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ordin de protectie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Ordin de protectie

in cat timp pot facerecurs la ordin de protectie? si de ce nu am fost anuntat si eu sa ma pot prezenta la judecatorie? am divortat dar adresa mea este la locuinta sotiei!! in timpul divortului i sa respins ordinul de protectie atat la judecatorie cat si la tribunal!! acum am divortat si azi ma trezesc cu ordin de protectie!! nu am agresat-o nici pe sotie nici pe copil!! oare nu trebuia sa fiu anuntat sa ma pot prezenta la tribunal? astept un raspuns.va multumesc!!
Buna seara,
Ati stabilit i alta adresa unde sa fiti citat? Daca NU atunci instanta unde sa va citeze daca aveti domiciliul stabil la vechea adresa?
Formulati recurs si solicitati repunerea in termen aratand povestea cu domiciliul.
Inca ceva, daca sotia nu avea PROBE nu i se admitea acel ordin de protectie.
care probe? trebuia sa ma prezint la proces!! dar nu ma anuntat fosta sotie. cat despre probe sa vina maica-sa, baiatul nostru ,fosta sotie ,vecinii si sa spuna cineva ca am facut scandal,nu mai vb. de agresiuni. daca m-am dus la ea la usa sa-mi vad baiatul si sa-mi iau actele mele(diploma,certificat de nastere,pasaport etc) asta se numeste violenta?eu nu pot vb. la tel nici cu ea nici cu baiatul pentru ca a blocat telefoanele!! stau sa ma rog de prieteni comuni sa intreb ce face copilul sau sa-mi dea actele care le mai am la ea!!!

din cate stiu un ordin de protectie se da atunci cand esti un pericol pentru familie!! atunci cand esti violent fizic si verbal!! dar nimic din toate astea nu poate demonstra!! sa aduca toti martorii ei care au vazut,auzit scandal!! daca ea e procesomana si face plangeri la politie nu are decat!! cand a venit politia la scara mi-a dat avertisment verbal nici macar o amenda nu am!! nu au ce sa-mi faca cei de la politie atata timp cat eu nu fac nimic rau!!!

[mesaj editat - 1.3 din regulament]
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Mai 2017
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Probabil ca ati fost citat la adresa din cartea de identitate. Solicitati repunerea in termen si formulati calea de atac. Angajati avocat care sa studieze dosarul sau mergeti dvs la arhiva spre a vedea cererea, probele si motivarea sentintei.

Faceti la randul dvs actiunile necesare pt a va putea recupera bunurile personale si a va vedea in mod legal copilul.
Declarati urgent cale de atac daca sunteti nevinovat.
Trebuie sa va grabiti foarte tare.
Ati putea avea sanse sa obtineti castig de cauza si sa desfiintati ordinul de protectie.
Sentinta prin care s-a dispus emiterea ordinului de protectie se ataca in primul rand cu apel si nu cu recurs, iar termenul de apel este de 3 zile de la pronuntare.
In ceea ce priveste citarea, avand in vedere ca ordinul de protectie trebuie solutionat de instanta in 72 de ore de la depunera cererii, trebuia sa fiti citat prin nota telefonica pentru ca o citatie emisa in ziua depunerii cererii , nu vad cum ar putea ajunge in aceeasi zi.
Exemplu: azi se depune cererea de ordin, iar termenul de judecata este maine.
Nu stiu cum s-a procedat in cazul dvs., insa puteti verifica la dosar.
Ultima modificare: Luni, 8 Mai 2017
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Referitor ordin de protectie nurgian nurgian Buna seara. Am nevoie disperata de ajutor. Sunt in divort cu sotul meu, primul termen fiind in septembrie. Am depus cerere pentru ordonanta de urgenta pentru ... (vezi toată discuția)
Ordin de protectie respins karmy karmy Va rog din suflet sa ma ajutati cu citeva raspunsuri. Mi s-a respins un ordin de protectie inpotriva sotului meu desi am dovedit cu martor si cu copii dupa ... (vezi toată discuția)
Divort-parasire domiciuliu conjugal vyo_7878 vyo_7878 Buna ziua.As avea si eu o intrebare.In cazul unei familii,in care sotia inainteaza divortul(sotul nefiind de acord) in urma unei casnicii cu violenta fizica ... (vezi toată discuția)