Buna ziua! Va rog sa imi spuneti si mie daca exista argument legal in urmatoarea situatie: Am o prietena care este angajata la doua institutii (este profesoara la o scoala generala de stat cu norma intreaga si de asemenea profesoara la o scoala particulara cu jumatate de norma). As dori sa stiu in conditiile in care intra in concediu medical la scoala unde este angajata cu norma intreaga, poate sa intre in concediu medical si la scoala particulara unde este angajata cu jumatate de norma? va rog mult sa imi spuneti si care este temeiul sau acoperirea legala pentru aceasta situatie.
cu respect
In Norme de aplicare a OUG 158/2005 (Ordinul 60/32 din 27 ianuarie 2006) la Sectiunea a8-a, art.72 este specificat ca; "...primele doua exemplare originale ale certificatului medical se prezinta spre calcul angajatorului in care asiguratul are venitul cel mai mare, iar la celalalt angajator se prezinta cele doua exemplare in copii legalizate".
In cazul de fata, este de recomandat sa duca certificatul in original unde are norma intreaga si copii legalizate la celalalt loc de munca.
Da, bineinteles. Si i se plateste indemnizatie de concediu de la ambele locuri de munca. Conditia este sa prezinte certificatul medical legalizat, pentru ca cel de-al doilea angajator sa-l poata preda la Casa de Sanatate (odata cu declaratia pe luna respectiva).
Eliberarea certificatului de concediu medical prepupune o incapacitate temporara de munca,ceea ce inseamna ca nu se poate prezenta la serviciu pe probleme medicale,nici la cel cu norma intreaga,nici la cel cu jumatate de norma.