avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 381 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reangajare pe post de Director
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reangajare pe post de Director

Directorul unde lucrez eu a iesit la pensie , dar a fost reangajat ca pensionar tot pe functia de Director.
Care este procedura legala in acest caz.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:20, 8 Mai 2017
In acest caz:
- daca vorbim despre sectorul bugetar - personal contractual, reangajarea trebuia sa se faca in urma unui examen/concurs.

art.30 C.mun.
(1) Incadrarea salariatilor la institutiile si autoritatile publice si la alte unitati bugetare se face numai prin concurs sau examen, dupa caz.

- daca vorbim despre sectorul privat, reangajarea poate avea loc direct fara organizarea unui examen/concurs.
Multumesc pentru raspuns.
Suntem in sectorul bugetar si a fost pus fara examen.
Ce se poate face in cazul asta??
Multumesc.
In acest caz, probabil se poate cere anularea acelui c.i.m. intrucat a fost incheiat cu incalcarea dispozitiilor legale.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reangajare dupa pensionare maryan52 maryan52 pe 15.01.2014 mi-a incetat contractul individual de munca pentru varsta standard pensionare; seful de sectie a solicitate reangajarea in acelasi post pe durata ... (vezi toată discuția)
Angajarea pensionarului cu contract pe perioada nedeterminata din perioada determinata alex15mariana alex15mariana Buna ziua, mama mea a iesit la pensie a avut cumul cu functia in continuare timp de 3 ani fara sa mai dea un examen dupa acei 3 ani a dat examen si a angajat-o ... (vezi toată discuția)
Detasare personal auxiliar uta72 uta72 Speta: 1. O persoana angajata pe durata determinata - didactic auxiliar ( in locul unei doamne care este in crestere copil) poate fi detasata la alta scoala ... (vezi toată discuția)