Buna ziua,
Am si eu o situatie si as avea nevoie de solutia unei persoane din domeniu.
Am cumparat un apartament prin Credit de Prima Casa, iar la intelegere cu proprietara,am cazut de comun acord sa ridicam putin suma solicitata la banca pentru a ramane la final, noi cu cativa bani in plus. Dansa a fost de acord, pana in ultimul moment, cand s-a facut viramentul bancar in contul ei, urmand apoi ca aceasta sa nu mai rapsunda la telefon, iar cand a facut-o a negat ca ar mai avea de restituit o anumita suma.
Conform legii, ea este acoperita de contractele semnate la notar, care contin sumele reale, aprobate de banca, desii intelegerea intre noi era ca ea sa restituie diferenta dintre sumele de la banca si suma negociata, aproximativ 4000 euro.
As dori sa stiu daca exista vreo sansa in instanta, sa demonstrez ca a comis delictul de inselaciune, chiar daca nu exista vreun contract semnat care sa ateste?!
Multumesc!
In mai toate contractele bine facute (intre care multe sunt incheiate la notar) e o fraza care stipuleaza ca toate intelegerile anterioare sunt anulate de contractul semnat. Asta daca nu ati vrut sa faceti vreo mentiune expresa.
Priviti problema dpdv al persoanei care se considera inselata.
Nu aveti nicio sansa in instanta, nu va ramane decat sa platiti creditul la valoarea din contract.
Ce vreti sa declarati in instanta, ca pretul din contract nu este real?
Atata timp cat ati semnat atat contractul la notar cat si ordinul de plata prin care s-au virat banii in contul vanzatorului nu este vorba despre nicio inselaciune.
Vanzare-cumparare
cuziamusia
1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii ... (vezi toată discuția)