Buna ziua,
Am si eu o situatie si as avea nevoie de solutia unei persoane din domeniu.
Am cumparat un apartament prin Credit de Prima Casa, iar la intelegere cu proprietara,am cazut de comun acord sa ridicam putin suma solicitata la banca pentru a ramane la final, noi cu cativa bani in plus. Dansa a fost de acord, pana in ultimul moment, cand s-a facut viramentul bancar in contul ei, urmand apoi ca aceasta sa nu mai rapsunda la telefon, iar cand a facut-o a negat ca ar mai avea de restituit o anumita suma.
Conform legii, ea este acoperita de contractele semnate la notar, care contin sumele reale, aprobate de banca, desii intelegerea intre noi era ca ea sa restituie diferenta dintre sumele de la banca si suma negociata, aproximativ 4000 euro.
As dori sa stiu daca exista vreo sansa in instanta, sa demonstrez ca a comis delictul de inselaciune, chiar daca nu exista vreun contract semnat care sa ateste?!
Multumesc!
Poate, inainte de semnarea contractului de vanzare - cumparare, ar fi trebuit sa semnati, tot in notariat, inca un contract cu vanzatoarea, in care ea recunostea ca are catre dvs o datorie de bani si, prin contract, garanteaza cu veniturile.
Astfel, in instanta, ati fi avut ce sa aratati......asa...vi s-a spus si mai sus.
In plus cred ca ati comis si un fals în declaratii cand ati incheiat contractul la notariat. O solutie ar fi sa va denuntati pentru falsul in contract si sa incercati desfiintarea acestuia dar nu este garantată și recuperarea banilor plus ca sunteti pasibil și de pedeapsă pentru fals.
In rest, recuperarea sumei pe cale legală, nu cred ca este posibilă.
Vanzare-cumparare
cuziamusia
1. daca la incheierea unui contract de vanzare-cumparare a unei locuinte, se declara un pret mai mic decat cel real, se comit delictele de fals in declaratii ... (vezi toată discuția)