Este legal ca in timp ce după ce a fost pusa in aplicare o executare silită a unui credit, prin poprire pe salariu începută acum doi ani, banca sa vândă cerințele iar firma de recuperare, prin acelasi executor in acelasi dosar sa ceară iar instanța sa admită executarea silită pentru dublul sumei rămase de executat la prima executare. Adică din 30000 lei aproximativ acum se cer 62000. Este legal? Multumesc si astept raspuns.
Nu exista o practica unitara pentru problema dvs. Ce pot sa va spun este ca, in trecut putea fi dispusa incuviintarea executarii silite a unui contract de credit la cererea creditorului cesionar al creantei, intrucat s-a considerat ca cesiunea de creanta nu schimba caracterul de titlu executoriu al contractului de credit. In prezent insa, din ce in ce mai multe instante, fie in prima instanta, fie in apel, nu mai admit o astfel de abordare juridica, si considera ca respectivul contract de cesiune nu reprezintă un titlu executoriu ce poate fi executat silit în mod direct, asa incat este aplicabila si necesara parcurgerea procedurii de drept comun in aceasta materie. La prima vedere pare posibil ca situatia dvs sa fie afectata de o neregularitate procedurala, insa fata de cele mai sus exprimate si fara sa vedem hartiile de la dosar, nu putem opina.
Executare sita
Wacky
Cum este posibil ca o persoana fizica sa cumpere o creanta a altei persoane fizice cu 25 mii euro si sa se facă executare sita pe 130 mii euro (vezi toată discuția)