avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1926 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... incredintare minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

incredintare minor

Buna ziua..spuneti-mi va rog frumos daca stiti, in situatia in care tatal depune o cerere de incredintare minor...copilul, in varsta de 15 ani poate sa faca cerere de interventie?...Multumesc
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 14:24, 21 Septembrie 2009
e minor, nu are capacitate deplina de exercitiu ca sa stea in instanta, dar reprezentnatul sau poate in numele lui face cereri....copilul oricum va fi ascultat de instanta pentru a i se cere parerea.
Audierea minorului este obligatorie! B-)
Reprezentantii minorului sunt parintii aflati in divort, deci instanta il va audia oricum pe minor inainte sa decida cui il va incredinta!
Copilul va fi audiat, iar fata de pozitia acestia si fata de situatia de fapt existenta, instanta se va pronunta cu privire la incredintare - fiind minor, acest lucru se putea realiza si din oficiu!
ideea este ca suntem divortati..iar el acum vrea reincredintarea minorului...si ma gandeam dc minorul poate interveni in cauza in nume propriu. Va multumesc
intrucat minorul are varsta de 14 ani, instanta va dispune audierea in camera de consiliu a acestuia .
legea prevede ca , minorii care au varsta de 10 ani vor fi audiati .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Audierea minorului sub 10 ani Antoanela Geaman Antoanela Geaman Deoarece prin Noul cod civil se pot audia si minorii sub 10 ani , va rog sa-mi spuneti practic, cum se realizeaza acest lucru. In pezenta ambilor parinti, a ... (vezi toată discuția)
Custodia copilului dupa divort ganya ganya am un baietel de doar 9 ani si 9 luni. pot obtine custodia daca si el doreste acest lucru ? (vezi toată discuția)
Definitiva si irevocabila Scorpionul Scorpionul Buna ziua Doresc sa stiu si eu daca mai exista vreo cale de atac la o hotarare de divort definitiva si irevocabila dupa 2 ani .Mai exact daca mia fost mie ... (vezi toată discuția)